Ωραιόκαστρο: Μποϊκοτάζ της κοινότητας Ωραιοκάστρου στην εκδήλωση του Ε.Σ.Ω. “Λευκή Νύχτα” ;

Λειτουργικά προβλήματα συνεχίζει να προκαλεί η κοινότητα Ωραιοκάστρου ακόμη και στην ιδιαίτερα πληγμένη κοινωνία του εμπορικού κόσμου του Ωραιοκάστρου

Όπως αναφέρει  η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου προς την κοινότητα Ωραιοκάστρου η συνεργασία μεταξύ τους αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας με αποτέλεσμα η συνεργασία τους να μην μπορεί να είναι εφικτή.

Ο Ε.Σ.Ω.  φέτος, για μία ακόμη φορά, ζήτησε την άδεια του δήμου, ιεραρχικά πρώτα του τοπικού Συμβουλίου έπειτα της ποιότητα ζωής και τέλος του δημοτικού συμβουλίου,  ως προς τη διοργάνωση της “Λευκής Νύχτας” μία δράση που σκοπό έχει την τόνωση της αγοράς η οποία χρήζει υποστήριξης όσο ποτέ άλλοτε.

Από το τοπικό συμβούλιο για άγνωστους λόγους υπάρχει απάντηση με τρόπο που δεν επιτρέπεται εν μέσω κορονοϊού, κάτι το οποίο οδεύει στην μη πραγματοποίηση της φετινής “Λευκής Νύχτας”.

Η δράση αυτή φέτος θα ήταν πολύ διαφορετική, λιτή- απλή και φτωχική θα λέγαμε καθώς ο covid δεν επιτρέπει εκδηλώσεις που προσελκύουν  κόσμο. Τα όσα ζήτησε ο Ε.Σ.Ω. για την φετινή δράση ήταν τα αυτονόητα, στολισμός των δρόμων νωρίτερα, χριστουγεννιάτικη μουσική και μονοδρόμηση και διαπλάτυνση των πεζοδρομίων προς όφελος των πεζών.   

Στο χθεσινό τοπικό συμβούλιο είχε γίνει αναφορά για την εκδήλωση αυτή από την τοπική σύμβουλο Μαρία Τοψή,  αλλά οι απαντήσεις της προέδρου για μία ακόμη φορά θολώνανε το τοπίο και δεν είχανε καμία ουσία. Αποτέλεσμα των πράξεων της προέδρου είναι η παρακάτω επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, οποίος απαντά με εμφανή το συναίσθημα της προσβολής.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου:

Προς:
Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου

Κοινοποίηση:
Δήμαρχο Ωραιοκάστρου
Τσακίρη Παντελεήμων

Θέμα: Διευκρινήσεις για τη “Λευκή Νύχτα” προς το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου

Αξιότιμα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας Ωραιοκάστρου,

Πρωτίστως να σας «ευχαριστήσουμε» που συμπεριλάβατε το αίτημά μας που αποστείλαμε στις 5.11.2020 και φροντίσατε ‘’εγκαίρως’’ να μας ενημερώσετε (την Παρασκευή 27.11.2020 και ώρα 12μ.μ.) για την απόφασή σας να ξανασυζητηθεί σε επόμενό σας ΔΣ.

Η σοβαρότητα και το αίσθημα ευθύνης βαρύνει πρωτίστως εσάς, τόσο που αργήσατε να δώσετε μια απάντηση όσο και για τον τρόπο που τη δώσατε. Όταν όλα πλέον γίνονται μέσω e-mail και τηλεδιασκέψεων, ζητήσατε ευθαρσώς από τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου να έρθει ο ίδιος στο δημαρχιακό χώρο όπου τα κρούσματα περισσεύουν και οι επισκέψεις στο δημαρχείο γίνονται μόνο κατόπιν ραντεβού, να παραλάβει ένα φάκελο από το γραφείο του Δημάρχου χωρίς να του απαντήσετε στο ερώτημά του τι περιέχει ο φάκελος.

Το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης είναι πολλαπλάσιο σε ανθρώπους της αγοράς που κινούνται, εργάζονται και συναναστρέφονται με άλλους ανθρώπους και εκτίθενται σε κίνδυνο, σε αντίθεση με όσους εργάζονται από το γραφείο ή το σπίτι τους και προστατεύονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους δίχως να αλλάζει τίποτα στην καθημερινότητά τους και κυρίως, στο εισόδημά τους.

Η «Λευκή Νύχτα» φέτος ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των υγειονομικών κανόνων που ισχύουν λόγω της πανδημίας. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν πραγματοποιήσαμε καμία άλλη εκδήλωσή μας από τον Φεβρουάριο και μετά. Οπότε είναι παντελώς άκυρο και άκαιρο να μας μιλάτε για παρουσία «γιατρού» όταν όπως σας ενημέρωσε και η κα Τοψή, η οποία έδειξε ενδιαφέρον προς την πρότασή μας και μη θέλοντας να χαθεί επιπλέον χρόνος με γραφειοκρατικά ζητήματα επικοινώνησε η ίδια με τον Πρόεδρο κ Ιακωβίδη Βασίλειο του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, η εκδήλωση βασίζεται στο «ήσυχο» άνοιγμα της αγοράς σε περίοδο εορταστική με τις παρακάτω ενέργειες:

  • Στολισμός εντυπωσιακός όλης της αγοράς
  • Στολισμός και άναμμα του δέντρου, χωρίς προσκλήσεις και τυμπανοκρουσίες, απλά και τυπικά μεταξύ των μελών του ΔΣ του εμπορικού συλλόγου και ίσως 2-3 εκπροσώπων του Δήμου (σύνολο εννιά ατόμων)
  • Μουσική κάλυψη όλης της Λ. Δημοκρατίας, ώστε να ακούγεται παντού χαρμόσυνη και γιορτινή μουσική
  • Πεζοδρόμηση μέρους της Λ. Δημοκρατίας και διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της υπόλοιπης οδού, για αποφυγή συνωστισμού και με απαραίτητη παρουσία της αστυνομίας καθόλη τη διάρκεια της «βόλτας» του κόσμου.

Καμία εκδήλωση, καμία συγκέντρωση κόσμου, όλα τα υγειονομικά μέτρα (μάσκες, αποστάσεις κλπ) μήπως και καταφέρουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο αλλά και να τονώσουμε λίγο την «λαβωμένη» αγορά μας.

Αναμένουμε την έγκαιρη απάντησή σας, στο e-mail του συλλόγου ([email protected]) για να κινηθούμε και εμείς αναλόγως. Ο Πρόεδρος είναι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις είτε να παρευρεθεί και στην επερχόμενη τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιήσετε, φυσικά κατόπιν πρόσκλησης από μέρους σας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων
ο Πρόεδρος
Ιακωβίδης Βασίλειος
τα μέλη του ΔΣ Ε.Σ.Ω.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.