Ωραιόκαστρο: Νέα εκδήλωση ενημέρωσης για το «RemoteCARE» και τις δωρεάν παροχές υγείας στους πολίτες

Δ. Ωραιοκάστρου: Νέα εκδήλωση ενημέρωσης για το «RemoteCARE» και τις δωρεάν παροχές υγείας στους πολίτες

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο έργο «RemoteHealthcareServiceProvision» (ακρωνύμιο «RemoteCARE»), στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREGV-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν σε αυτό. Το εταιρικό σχήμα του έργου συμπληρώνουν το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών – Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» από την Ελλάδα και το νοσοκομείο -MPHAT«SouthwestHospital»- από την Βουλγαρία.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ο Δήμος Ωραιοκάστρου διοργανώνει νέα ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις του έργου και την προώθηση των υπηρεσιών που θα παρέχονται δωρεάν προς τους πολίτες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021, και θα μεταδοθεί απευθείας μέσω της σελίδας του Δήμου Ωραιοκάστρου στο Facebook και στο κανάλι στο Youtube.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται μέσω του RemoteCare και οι εισηγητές θα αναπτύξουν θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα, ενώ θασυμμετέχουν διακεκριμένοι εισηγητές.

Ειδικότερα, θα μιλήσουν ο Λάζαρος Κωνσταντινίδης, ιατρός – επιστημονικός επικεφαλής RemoteCare, o Νικόλαος Βαδόλας, ανάδοχος Έργου – Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Euroaction A.E., η Όλγα (Όλια) Βασιλάκη-Καρόζη, Ιατρός Βιοπαθολόγος-Μικροβιολόγος, Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ Μικροβιολογικό Εργαστήριο, ΑΧΕΠΑ, Msc, Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, ΔΙΠΑΕ, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, η Αγγελική Μακρή, υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα των ΗΠΑ με ειδίκευση στον τομέα της δημόσιας υγείας και ο Δημήτρης Ταταρίδης, διοικητικός διευθυντής της «Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας».

Το έργο «RemoteCare» έχει προσθέσει ακόμη ένα εργαλείο στην φαρέτρα υπηρεσιών υγείας του Δήμου Ωραιοκάστρου και λειτουργεί συμπληρωματικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Άτομα στα οποία απευθύνεται το πρόγραμμα είναι ηλικιωμένοι, άνεργοι, άτομα που δεν είναι δικαιούχοι ασφάλισης, αλλά και άτομα που δεν μπορούν ή δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν εύκολα ώστε και να λάβουν τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες και γενικότερα όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στις σελίδες του Δήμου Ωραιοκάστρου στο Facebook και στοYouTube, την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021, στις 16.00και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στους παρακάτω συνδέσμους:

Παρακολουθώντας στο Facebook από τον σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/MunicipalityOraiokastro

 

Στο Κανάλι YouTube του Δήμου στον σύνδεσμο:

https://bit.ly/Dimos-Oraiokastroy.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.