Ωραιόκαστρο: Ο πάτερ που προσπάθησαν να “λιθοβολήσουν” για τα 8 χρόνια του στην Ενορία Μονολόφου

Ωραιόκαστρο: Ο πάτερ που προσπάθησαν να “λιθοβολήσουν” για τα 8 χρόνια του στην Ενορία Μονολόφου

Πατέρας Χριστόδουλος Αδάμοςεφημέριος του Ιερού Ναού των Αγίων Γεωργίου και Νεκταρίου της Ενορίας Μονολόφου, ο ιερέας που “λιθοβολήθηκε” απο μικρή μερίδα κατοίκων της περιοχής μαζί με αντιδήμαρχο του δήμου Ωραιοκάστρου, δείτε σχετικά εδώ

Ο ιερέας που με την υπομονή του, το χιούμορ του και τον άμεσο καθημερινό του λόγο αγαπήθηκε απο την υπόλοιπη μερίδα κόσμου, μέσα απο ένα εκ βαθέων κείμενό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε κατάθεση ψυχής για τα 8 χρόνια του απο τη πρώτη του Θεία Λειτουργία ως εφημέριος της Ενορίας Μονολόφου.

Διαβάστε το κείμενό του:

“Ήταν Κυριακή 17 Αυγούστου το έτος 2014.
Ήταν η πρώτη μου Θεία Λειτουργία ώς εφημέριος της Ενορίας Μονολόφου.
Έζησα ευχάριστες στιγμές μα και στιγμές που δεν θέλω να θυμάμαι….
Στιγμές όμως αγάπης από δύο Αγίους που ήταν πάντα κοντά μου…πόσες φορές θέλησα να φύγω και τελευταίο δευτερόλεπτο ερχόταν κάποιος από το πουθενά και μου έδινε δύναμη.
Είχα όμως κοντά μου τους Επιτρόπους μου που πέρασαν μέχρι και σήμερα γύρω στους δέκα.
Είχα μαζί μου τις κυρίες της Ερανικής Επιτροπής γύρω στις 15 μέχρι και σήμερα.
Βοήθησαν όλοι τουβλάκι τουβλάκι να παραδώσουμε τον Ναό του Κυρίου γεμάτο αγιογραφίες γεμάτο πνευματικότητα γεμάτο προσευχή και ο Ναός να μυρίζει θυμίαμα η ακοίμητη καντήλα να ανάβει 365 μέρες 24 ώρες την ημέρα.
Γέμισε ο Ναός με αγάπη και κάθε μικρό οβολό προς όφελος του Ναού που τόσο λατρέψαμε όλοι μαζί Επιτρόπους και Πιστούς.
Ζήσαμε πολλά θαύματα μέσα στο Ιερό βήμα…ζήσαμε να μας μιλάνε ξένοι ενορίτες γιαυτά που βιώσανε…ζήσαμε το άγγιγμα των Αγίων πολιούχων και προστατών…ζήσαμε στιγμές ένδοξες με τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιωάννη όπου και με είχε τοποθετήσει να τελειώσω έναν σκοπό…και πιστεύω ότι σήμερα 17.8.2022 από εκεί ψηλά να είναι περήφανος για την αναξιότητα μου και να μην μετάνιωσε για το μεγάλο δώρο που μου πρόσφερε…την Χειροτονία μου.
Ζήσαμε πολλές ακολουθίες πολλά Μυστήρια…με τον αδερφό, φίλο μακαριστό Κυριακο Τριαναφυλλιδη 15 έως και 20 τον μήνα είτε πρωινές λειτουργίες είτε αγρυπνίες που τόσο πολύ αγαπούσε το ψαλτήρι…
Δύο μεγάλες απώλειες που έχω μιλήσει και στο παρελθόν…αλλά τα αφήνω γιατί ξέρουν και οι δύο πόσο τους αγάπησα αληθινά και πόσα πράγματα τους χρωστάω.
Και φτάσαμε στο σήμερα….
Είμαι ερωτευμένος με την Εκκλησία… δεν είδα ποτέ την εκκλησία ώς εργασία!!!! Είναι το σπίτι μου είναι η ζωή μου όλη…. στον Αγίωργη μου ξεκίνησα στον Αγίωργη μου θα παραδώσω το πετραχείλι…. στον παππού Άγιο Νεκτάριο χρωστάω τις μεγάλες περιπέτειες μου σε αυτόν θα παραδώσω τα πάντα.
Δεν είδα ποτέ το ράσο ώς αποκατάσταση δεν είδα ποτέ το ρολόι μου και δεν με ενδιέφερε τόσο η μισθοδοσία αφού για αρκετά χρόνια ήμουν άμισθος κληρικός. Ένα με ενδιαφέρει τότε και σήμερα….να παραδώσω ψυχές στον Παράδεισο και όχι απλά αριθμούς μέσα στον Ναό. Αν ο Ιερός Χρυσόστομος ήθελε ως σωτηρία του να σώσει μια ψυχή που πήγαινε στην Εκκλησία με καθαρή την καρδιά…αυτό ήθελα και τότε και τώρα.
Υ.Γ. Συγχωρέστε με για ότι κακό μπορεί να έκανα από την δική σας πλευρά…. Κράτησα απλά του γέροντα μου έναν λόγο….ΜΗΝ ΓΊΝΕΙΣ ΑΡΕΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ!!!”
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.