Ωραιόκαστρο: Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την επίθεση σε δομή ανηλίκων

Ωραιόκαστρο: Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την επίθεση σε δομή ανηλίκων

Η παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έρχεται στον απόηχο της επίθεσης που σημειώθηκε τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρενέβη στην την υπόθεση της επίθεσης που έγινε το περασμένο Σάββατο σε δομή ανηλίκων της Εκκλησίας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρμόδια για θέματα ρατσιστικής βίας με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες, ενώ παράλληλα διαβίβασε και τα σχετικά δημοσιεύματα.

Παράλληλα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε να είναι ενήμερη επί των εξελίξεων και το τελικό εισαγγελικό αποτέλεσμα για την επίμαχη υπόθεση, όπως προβλέπει η Ποινική Δικονομία. Όπως έγινε γνωστό, ένας 38χρονος και ο 14χρονος γιος του ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο επεισόδιο που σημειώθηκε, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ενώ συνελήφθη και ένας 15χρόνος αλλοδαπός που φιλοξενείται στη δομή κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε σε βάρος του ο 38χρονος.

Στη συνέχεια, με εντολή του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης της συμπρωτεύουσας, οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για τον 38χρονο ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και σχετικές καταγγελίες, περίπου 12 άγνωστα άτομα συγκεντρώθηκαν εξωτερικά της δομής και ακολούθως 5 εξ’ αυτών εισήλθαν στο προαύλιο και διαπληκτίστηκαν με πέντε ανήλικους φιλοξενούμενους, ενώ αναφέρθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός τεσσάρων νεαρών αλλοδαπών. Τη διερεύνηση της καταγγελίας για το επεισόδιο χειρίζεται το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.