Ωραιόκαστρο: Πληρώνουμε για να αθληθούν τα παιδιά μας και ο δήμος βγάζει μεροκάματο

Ωραιόκαστρο: Πληρώνουμε για να αθληθούν τα παιδιά μας και ο δήμος βγάζει μεροκάματο

Δεκάδες οι καταγγελίες που έφτασαν στο oraiokastro24.gr τους τελευταίους μήνες από γονείς οι οποίοι πληρώνουν κανονικά κάθε μήνα τη συνδρομή των παιδιών τους σε αθλητικούς συλλόγους και τα μαθήματα ακυρώνονται γιατί ο δήμος Ωραιοκάστρου παραχωρεί το Κονταξοπούλειο γυμναστήριο για αγώνες, έναντι αμοιβής.

Μπορεί ο δήμος Ωραιοκάστρου να  έχει οικονομικό όφελος από τις εκδηλώσεις αυτές αλλά παρόλα αυτά οι γονείς που δεν κάνουν δωρεάν μαθήματα τα παιδιά τους στους αθλητικούς συλλόγους και πληρώνουν κανονικά κάθε μήνα το αντίτιμο, τα μαθήματα ακυρώνονται και τα παιδιά τους μένουν εκτός προπονήσεων.
Χωρίς να φτάνει αυτό οι προπονήσεις που ακυρώνονται δεν αναπληρώνονται.

Ζητούν τα δεδομένα οι γονείς τα οποία είναι αναπλήρωση ωρών των χαμένων μαθημάτων.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

1. Με ποιο αντίτιμο παραχωρείται το γυμναστήριο;

2. Που πηγαίνουν τα χρήματα; Στην συντήρηση του γηπέδου δεν πηγαίνουν, η μία από τις 2 κεντρικές μπασκέτες είναι χαλασμένη εδώ και 3 μήνες γιατί υπήρχε πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού με αποτέλεσμα να την παροπλίσουν… επ’αόριστο.
Πολλά από τα παιδιά μας ήδη έχουν βρει ομάδες σε γειτονικές περιοχές  ώστε να προπονούνται και να μην εγκαταλείψουν τον αθλητισμό.

Μέσα απο το προσωπικό τους παράπονο-πρόβλημα δεν λείπει η ορθολογική σκέψη των γονέων και τονίζουν: Η αντίθετη γνώμη, θα ισχυριστεί ότι αυτό γίνεται γιατί το γυμναστήριο χρειάζεται έσοδα. Καμία αντίρρηση, να πληρώναμε παραπάνω στις συνδρομές μας και ο Δήμος να απαιτούσε από τους συλλόγους να πληρώνεται για την χρήση. Το ίδιο ισχύει και για τα γήπεδα τένις τα οποία εκμεταλλεύονται διάφοροι δάσκαλοι τέννις, τσεπώνοντας φυσικά την αξία των μαθημάτων χωρίς κανένα όφελος για τα γήπεδα και την συντήρηση τους ή τον Δήμο.

Η αγωνία η δική τους είναι  για τα παιδιά.
Μη έχοντας διέξοδο σε προπονήσεις κοντά στο σπίτι τους πόσο θα αντέχουν, αυτά αλλά και οι γονείς τους να πηγαίνουν 3-4 εβδομάδες σε γειτονικές περιοχές για να αθλούνται;

Σύντομα τα παιδιά θα αφήσουν τον αθλητισμό χωρίς να το θέλουν.
Και όλοι ξέρουμε τους κινδύνους όταν δεν δίνεις υγιείς διεξόδους στα παιδιά και στους εφήβους.
Καταλήγουν να τριγυρνούν στους δρόμους, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι αρμόδιοι του τμήματος αθλητισμού του δήμου Ωραιοκάστρου όφειλαν να τα σκεφτούν όλα αυτά και να μην δημιουργούν προβλήματα στο τμήμα του αθλητισμού που χρέος έχουν προάγουν.

Παρακάτω δια του λόγου του αληθές σας παραθέτουμε ελάχιστα απο τα ακυρωτικά μηνύματα που έλαβαν οι γονείς για τις καθορισμένες, πληρωμένες, προπονήσεις των παιδιών τους:

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.