Ωραιόκαστρο: Πρωτοβουλία για απαλλαγές από δημοτικά τέλη στις επιχειρήσεις που είναι κλειστές λόγω κορονοϊού

Πρωτοβουλία για απαλλαγές από δημοτικά τέλη
στις επιχειρήσεις που είναι κλειστές λόγω κορονοϊού

Πρωτοβουλία για απαλλαγές δημοτικών τελών για όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές λόγω κορονοϊού αλλά και για απαλλαγές τροφείων για όσο διάστημα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί αναλαμβάνει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, με στόχο την υποστήριξη των επαγγελματιών και των οικογενειών οι οποίες πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα που είναι σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το πακέτο των έκτακτων οικονομικών ελαφρύνσεων τις οποίες προτείνει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου πρόκειται να κατατεθεί προς έγκριση σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, για τις επιχειρήσεις που έχουν υποχρεωθεί να διακόψουν τη λειτουργία τους εξαιτίας των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου προωθεί απαλλαγές τόσο στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού όσο και σε άλλες κατηγορίες φόρων που αφορούν τους επαγγελματίες.

Απαλλαγές τροφείων

Αντίστοιχα ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου προωθεί απαλλαγές από την υποχρέωση καταβολής τροφείων από μέρους των γονέων που στέλνουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για όσο διάστημα θα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών την οποία αποφάσισε η πολιτεία. «Οι έκτακτες συγκυρίες, όπως αυτή που όλοι μας βιώνουμε σήμερα, απαιτούν εξαιρετικά ευαίσθητα αντανακλαστικά. Προσωπική μου πρόταση, λοιπόν, είναι να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη όλοι οι επαγγελματίες του δήμου Ωραιοκάστρου που αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Επιπλέον, οφείλουμε να απαλλάξουμε τους γονείς του δήμου μας από την καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Τα παραπάνω θα ισχύουν όσο διαρκούν οι έκτακτες αυτές συνθήκες. Τις προτάσεις μου αυτές θα τις καταθέσω στο δημοτικό συμβούλιο, που έχω ζητήσει να συγκληθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό εκτάκτως εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ενωμένοι, με αμοιβαία κατανόηση, πνεύμα αλληλεγγύης και δυναμικές παρεμβάσεις εκεί που πρέπει θα αντιμετωπίσουμε και αυτήν την πρόκληση», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.