Ωραιόκαστρο: Πρώτη αυλαία για το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” με δημοφιλείς καλλιτέχνες

Ωραιόκαστρο: Πρώτη αυλαία για το
“Πολιτιστικό Καλοκαίρι” με δημοφιλείς καλλιτέχνες

Αγαπημένοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες εγκαινιάζουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που ο Δήμος Ωραιοκάστρου διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος στην καρδιά του καλοκαιριού, μετατρέποντας το “Πολιτιστικό Φθινόπωρο” σε “Πολιτιστικό Καλοκαίρι”.

Η Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”, ο Βασίλης Λέκκας, η Σοφία Παπάζογλου, το μουσικό σχήμα “Ήξεις Αφήξεις”, ο Αγάθωνας και η Γλυκερία θα χαρίσουν στους κατοίκους του Δήμου Ωραιοκάστρου μοναδικές μουσικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο σε τρεις συναυλίες, που θα γίνουν στο θέατρο “Τσούκες” στο Δρυμό, στο Δημοτικό Σχολείο Πενταλόφου και στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ωραιοκάστρου, ανοίγοντας για πρώτη φορά την αυλαία των εκδηλώσεων “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020”.

“Οι φετινές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του δήμου μας για πρώτη φορά ξεκινάνε στην καρδιά του καλοκαιριού. Το πολιτιστικό φθινόπωρο μετατρέπεται σε πολιτιστικό καλοκαίρι, γεγονός που μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τις υπέροχες μουσικές μελωδίες γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών σε κλίμα θερινής ευφορίας, ενότητας και χαράς. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και πρόκειται να καλύψει όλη την περίοδο που ξεκινάει από τον Ιούλιο και τελειώνει τον Σεπτέμβριο. Λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη τις ειδικές συνθήκες υπό τις οποίες καλούμαστε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την πολιτιστική διοργάνωση, πήραμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, ώστε να διαφυλάξουμε την υγεία όλων. Φέτος, λίγο διαφορετικά, με περισσότερη σύνεση και αίσθηση ατομικής ευθύνης, αλλά εξίσου δυναμικά, συμμετέχουμε σε μία μουσική πανδαισία που μετατρέπει κάθε γωνιά του τόπου μας σε μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά”, τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

• “ΝΥΧΤΑ ΜΑΓΙΚΙΑ”

Αφιέρωμα στα 95 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη” – Νύχτα μαγικιά – Αφιέρωμα στη μελοποιημένη από τον Μίκη Θεοδωράκη ποίηση

Ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη είναι άρρηκτα δεμένος με την ποίηση. Ο ίδιος έχει επανειλημμένα δηλώσει πως με τη μουσική του επιδίωκε πάντα να υπηρετεί τον ποιητικό λόγο. Όμως είναι εξίσου αλήθεια ότι εντός αυτής της δύσκολης διαλεκτικής μέλους και λόγου και η ποίηση «υπηρετεί» τη μουσική του. Πράγμα απόλυτα φυσικό αν αναλογιστεί κανείς τη στιβαρότητα της μουσικής αρχιτεκτονικής, τη συνάντηση της δυτικής μουσικής παράδοσης σε όλες της τις εκφάνσεις με τους λαϊκούς δρόμους, το βυζαντινό μέλος, το δημοτικό και το επαναστατικό τραγούδι σ’ ένα καινοτόμο αποτέλεσμα.

Υπάρχουν ποιητικά έργα που δεν μπορούμε πια να τα διαβάσουμε δίχως να αναδυθεί αβίαστα εντός μας και να κυλήσει γρήγορα από το νου στα χείλη η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη έτσι που αυτός ο τόπος συνάντησης να γίνεται θεμέλιος λίθος της συλλογικής μας μνήμης και αυτογνωσίας. Ρίτσος, Σεφέρης, Ελύτης, Αναγνωστάκης, Καρυωτάκης, Γκάτσος, Γ. Θεοδωράκης, Ρ. Χατζιδάκι, Τριπολίτης, Κατσαρός, Καβάφης, Σολωμός, Σικελιανός, Καμπανέλλης, Καρατζάς, Λόρκα, Νερούδα…

Όμως, μιλώντας για όλα αυτά, συχνά λησμονούμε πως στο θεοδωρακικό μουσικό σύμπαν υπάρχουν σπουδαία έργα σε ποίηση του ίδιου του δημιουργού. Και μάλιστα, πρόκειται στην πλειοψηφία τους για έργα κομβικά. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.

Τα τραγούδια της συναυλίας θα ερμηνεύσουν ο Βασίλης Λέκκας και η Σοφία Παπάζογλου.

Βιογραφικό Λαϊκής Ορχήστρας “Μίκης Θεοδωράκης”

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1997 από μουσικούς-συνεργάτες του συνθέτη, γνώστες του έργου του.

Η πρώτη εμφάνιση της Ορχήστρας έγινε στο Θέατρο Αιξωνή της Γλυφάδας, τον Ιούνιο του 1997. Έκτοτε, η Ορχήστρα πραγματοποίησε πολλές συναυλίες, συμπράττοντας με καταξιωμένους αλλά και με νεότερους καλλιτέχνες. Έχει δώσει συναυλίες σε θέατρα, μουσικές σκηνές , γήπεδα και ανοιχτούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα μέχρι τα πλέον απομακρυσμένα χωριά της επικράτειας, καθώς και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Επί πλέον, έχει οργανώσει και έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες, σε συνεργασία με συμφωνικές ορχήστρες και χορωδίες, συχνά υπό τη διεύθυνση του συνθέτη. Ακόμη η Ορχήστρα συμμετέχει σε εκδηλώσεις για την ειρήνη, την καταπολέμηση του ρατσισμού και των ναρκωτικών, τους φυλακισμένους, την οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα», έχοντας ως σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα κοινωνικά θέματα. Στόχος της Ορχήστρας είναι η ανάδειξη του συνολικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη και προσπαθεί να τον επιτύχει με ποικίλους τρόπους, όπως συναυλίες, παραστάσεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις και ηχογράφηση δίσκων. Επίσης, είναι η προβολή και η εξοικείωση του έργου σημαντικών ποιητών, όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μανώλης Αναγνωστάκης και πολλών άλλων. Τέλος, είναι η προσπάθεια να αναδειχθεί η σύνδεση που υπάρχει μεταξύ των λαϊκών και λυρικών έργων με τη συμφωνική μουσική του συνθέτη.

Μουσική επιμέλεια: Θανάσης Βασιλάς
Μουσικοί:
Θανάσης Βασιλάς, μπουζούκι, κορυφαίος
Γιάννης Ματσούκας, μπουζούκι
Δημήτρης Ανδρεάδης, πιάνο
Ξενοφών Συμβουλίδης, πνευστά
Παντελής Ντζιάλας, κιθάρα
Αρτέμης Σαμαράς, βιολί, βιόλα
Λευτέρης Γρίβας, ακορντεόν
Θεόδωρος Κουέλης, μπάσο
Νίκος Σκομόπουλος, ντραμς
Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, κρουστά
Μιχάλης Αλεξάκης, ηχοληψία
Σάκης Καρασαρίνης, ηχοληψία
Μαργαρίτα Θεοδωράκη, καλλιτεχνικός διευθυντής
Sophie Hayes, υπεύθυνη παραγωγής.

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020
ΤΟΠΟΣ: Θέατρο “Τσούκες”, Δρυμός Θεσσαλονίκης
ΩΡΑ: 20.00
Είσοδος ελεύθερη

——————————————————————————

• ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ – ΑΓΑΘΩΝΑΣ

Το μουσικό σχήμα “Ήξεις Αφήξεις” σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε το Θέατρο Σκιών Καραγκιόζης από μια άλλη όψη! Πινελιές λαϊκό – ρεμπέτικων ακουσμάτων ανάμεσα σε σκετς γνωστών ιστοριών του Καραγκιόζη σας ταξιδεύουν στο χρόνο!

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, πιστός υπηρέτης του ρεμπέτικου τραγουδιού βάζει την δικιά του σφραγίδα σε όλο αυτό το ταξίδι! Καλή σας διασκέδαση!

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020
ΤΟΠΟΣ: Δημοτικό Σχολείο Πενταλόφου
ΩΡΑ: 20.00
Είσοδος ελεύθερη

——————————————————————————

• ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΡΙΑ

Η Γλυκερία μάς καλεί σε ένα μουσικό ταξίδι στη μουσική, για μία μόνο βραδιά ξεχωριστής διασκέδασης.

Ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο Στέλιος Φωτιάδης, με αγαπημένα τραγούδια λαïκά – έντεχνα – παραδοσιακά- Σμυρναίικα, καθώς και τις επιτυχίες της σπουδαίας μας ερμηνεύτριας, που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τραγούδια από το νέο της άλμπουμ «Ακολούθησα ένα αστέρι», στο οποίο καινούρια τραγούδια μπερδεύονται γλυκά με παλαιότερα, που με μια διαφορετική μουσική ματιά, αλλά και τη μεστή ερμηνεία της Γλυκερίας παίρνουν νέα πνοή.

Πλαισιωμένη από μία ορχήστρα αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς, δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα. Μαζί της δυο ταλαντούχοι ερμηνευτές.

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020
ΤΟΠΟΣ: Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ωραιοκάστρου
ΩΡΑ: 19.00
Είσοδος ελεύθερη

———————————————————————————–
Χορηγοί Επικοινωνίας των εκδηλώσεων “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020”: Cosmoradio 95.1, Avatonpress.gr, Grtimes.gr, εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”, εφημερίδα “Μακεδονία”, Περιοδικό “Ωραιο”, Politesoraiokastrou.gr, εφημερίδα “Τύπος Θεσσαλονίκης”, makthes.gr, Oraiokastro24.gr, Realoraiokastro. gr, Sarkazonea.gr, Thestival.gr, Thesstoday.gr, Typosthes.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Διευκρινίζεται ότι λόγω των μέτρων που ισχύουν για την προστασία από τον κορωνοϊό Covid-19 στις συναυλίες θα ισχύσει μειωμένη πληρότητα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.