Ωραιόκαστρο: Πώς θα εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά οι πολίτες

Ωραιόκαστρο: Πώς θα εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά οι πολίτες

 Σχέδιο ετοιμότητας για την κατά προτεραιότητα ηλεκτρονική και τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πολιτών από τις δημοτικές υπηρεσίες τίθεται σε εφαρμογή στον δήμο Ωραιοκάστρου, έπειτα από σχετική εντολή που δόθηκε από τον δήμαρχο Παντελή Τσακίρη, με σκοπό τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων και την αποφυγή του συγχρωτισμού, στο πλαίσιο της επιβεβλημένης λήψης μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

 

https://oraiokastro.improvemycity.gr

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου προτρέπει τους πολίτες αντί να προσέρχονται στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, για να αναφέρουν προβλήματα ή αιτήματά τους, να χρησιμοποιούν την εφαρμογή «Βελτιώνω την πόλη μου» (https://oraiokastro.improvemycity.gr).

Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μπορούν να απευθύνονται στον δήμο για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας, όπως η αποκομιδή απορριμμάτων, τα αδέσποτα, τυχόν καμένες λάμπες ηλεκτροφωτισμού ή σπασμένα πλακάκια στα πεζοδρόμια, κοπές δέντρων, ογκώδη απορρίμματα ή θέματα πολιτικής προστασίας.

 

Ηλεκτρονικές πληρωμές

Συγχρόνως, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου καλεί τους πολίτες για τη διεκπεραίωση των οικονομικών συναλλαγών τους να προτιμούν τις ηλεκτρονικές πληρωμές στους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου, όπως αυτοί έχουν γνωστοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους μαζί την κοινοποίηση της οφειλής τους.

Άλλωστε, σύμφωνα με ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, τα μέτρα που αφορούν χρέη ιδιωτών προς το δημόσιο εφαρμόζονται αναλογικά και από τους δήμους όλης της χώρας, ώστε να

διευκολυνθούν ιδιώτες και επαγγελματίες λόγω της κρίσης που έχει πλήξει την οικονομία από τον κορονοϊό. Ειδικότερα, «η δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας καταβολής οφειλών, παράτασης της προθεσμίας καταβολής δόσεων ρύθμισης ή τμηματικής διευκόλυνσης καταβολής οφειλών καθώς και η αναστολή καταβολής χρεών προς τη Φορολογική Διοίκηση (ΔΟΥ) για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά από την εμφάνιση και διάδοση του κορονοϊού COVID-19» που προβλέπονται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εφαρμόζονται, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών, αναλογικά και για χρέη και οφειλές ιδιωτών προς τους ΟΤΑ.

Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις διόρθωσης τετραγωνικών για τα ακίνητα για τα οποία στο παρελθόν δεν είχαν υποβληθεί επαρκείς δηλώσεις συστήνεται στους πολίτες να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://tetragonika.govapp.gr/ που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι η δυνατότητα υποβολής αίτησης για τα αδήλωτα τετραγωνικά έχει παραταθεί μέχρι την 30ή Ιουνίου.

Για υπηρεσίες γενικού πρωτοκόλλου οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο κεντρικό email του δήμου Ωραιοκάστρου [email protected].

 

Τηλεφωνικό κέντρο

Από το πρωί της Δευτέρας 16 Μαρτίου, έπειτα από σχετική εντολή του δημάρχου, στον δήμο Ωραιοκάστρου θα λειτουργήσει και τηλεφωνικό κέντρο. Οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στο 2313 304050, ώστε να λαμβάνουν οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα εξυπηρετούνται από τις επιμέρους υπηρεσίες του δήμου.

 

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΚΕΠ

Από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, εξάλλου, θα ανασταλεί η λειτουργία των ΚΕΠ σε Καλλιθέα και Μυγδονία, ενώ το ΚΕΠ του Ωραιοκάστρου θα λειτουργεί με πλήρες ωράριο από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 7.30 το απόγευμα τις καθημερινές και τα Σάββατα από τις 8.00 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι.

Ειδικά για σήμερα το απόγευμα η λειτουργία του ΚΕΠ Ωραιοκάστρου θα ανασταλεί.

 

Ατομική ευθύνη ζητά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου

“Η εξέλιξη της κατάστασης σε σχέση με τον νέο κορονοϊό προκαλεί σε όλους μας εύλογη ανησυχία. Στο χέρι μας όμως είναι να μην επιτρέψουμε η ανησυχία να μετατραπεί σε πανικό. Πρέπει όλοι μαζί, θεσμοί, υπηρεσίες, σύλλογοι και πολίτες, να αναλάβουμε ο καθένας την ευθύνη που μας αναλογεί. Στόχος όλων μας οφείλει να είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Ως δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα δράσαμε ταχύτατα και λάβαμε τα αναγκαία μέτρα πρόληψης. Ταυτόχρονα, ακολουθήσαμε πιστά τις κυβερνητικές οδηγίες για τη διαχείριση της κατάστασης. Κανένα μέτρο όμως δεν μπορεί να αποδώσει χωρίς την πιστή εφαρμογή των οδηγιών που έχουν δοθεί από κάθε πολίτη ξεχωριστά. Το αγαθό της δημόσιας υγείας είναι πολύτιμο και πρέπει όλοι μαζί να το διαφυλάξουμε. Η καμπάνια ‘Μένουμε σπίτι’ δεν μπορεί να αφήσει κανέναν μας ασυγκίνητο. Με αυτοπεριορισμό και ατομική ευθύνη, με σύνεση, πιστή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και με πνεύμα ενότητας θα τα καταφέρουμε», τονίζει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

 

Σύσταση για παραμονή των παιδιών στο σπίτι

Ο δήμος Ωραιοκάστρου υπενθυμίζει προς όλους ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έχει εκδώσει οδηγίες για την παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της ΚΥΑ για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Άλλωστε, με σχετική εγκύκλιό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά την επιβολή αυστηρών ποινικών κυρώσεων σε βάρος όσων παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, για να αποτραπεί η διάδοση του κορονοϊού.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.