Ωραιόκαστρο: Σε άλλους δήμους για δωρεάν rapid test στέλνει τους πολίτες το τοπικό συμβούλιο

Ωραιόκαστρο: Σε άλλους δήμους για δωρεάν rapid test στέλνει τους πολίτες το τοπικό συμβούλιο

Θέμα για τα rapid test που υποχρεούνται να κάνουν οι μαθητές τέθηκε στο τοπικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 15/2/2022

Συγκεκριμένα η τοπική σύμβουλος Δημητριάδου Ελένη έθεσε το θέμα με σκοπό να  βρεθεί λύση ώστε να ανακουφιστούν έστω απο αυτό το έξοδο οι γονείς καθώς τα υποχρεωτικά τεστ είναι πολλά και επιβαρύνονται επιπλέον οικονομικά οι οικογένειες. Παρά το σοβαρό και αναγκαίο του θέματος δεν συμπεριλήφθηκε στα θέμα ημερησίας διάταξης. Η πρόεδρος του συμβουλίου, έπειτα απο την δυσαρέσκεια που εξέφρασε η κ.Δημητριάδου εξήγησε οτι το συγκεκριμένο θέμα δε αφορά το τοπικό συμβούλιο.

Η κ. Δημητριάδου δεν ήταν παρούσα στο συγκεκριμένο συμβούλιο και το θέμα το στήριξε και συζητήθηκε στο συμβούλιο έπειτα απο την παρέμβαση της τοπικής συμβούλου κ. Μαρία Τοψή.

Στην εξέλιξη της συζήτησης μεταξύ άλλων ακούστηκε η τοποθέτηση απο τον τοπικό σύμβουλο Βασίλη Πολίτη ότι οι γονείς – κάτοικοι του Ωραιοκάστρου μπορούν να πηγαίνουν στον Εύοσμο για να κάνουν δωρεάν τεστ.

Όλο αυτό το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η κ. Τοψή μέσα απο την προσωπική της σελίδας αναλύοντας τα γεγονότα.

Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτησή της:

ΜΑΘΗΤΕΣ vs RAPID TEST
Στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου στις 15/2 η τοπική σύμβουλος Ελένη Δημητριάδου έφερε την εξαιρετική παρακάτω πρόταση:
“Σοβαρό θέμα προς συζήτηση αλλά κυρίως προς λύση σε ότι αφορά τα ραπιντ τεστ που υποχρεούνται να κάνουν οι γονείς άμα βρεθεί θετικό κρούσμα στην τάξη. Τρόποι να γίνονται δωρεάν σε ώρες και συχνότητα που εξυπηρετεί τους γονείς .Ερώτηση στον πρόεδρο 1μιας επιτροπής κύριο Ευάγγελο Χατζηαντωνίου.”
Η πρόταση ενώ θα έπρεπε να μπει στην πρόσκληση απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες επειδή η πρόεδρος “δεν την κατανόησε.” Ούτε μπήκε στον κόπο να ζητήσει διευκρινήσεις από την κυρία Δημητριάδου.
Την ημέρα του συμβουλίου, η κυρία Δημητριάδου απουσίαζε και χρειάστηκε να εξηγήσω τα αυτονόητα.
Σε εποχές πάρα πολύ δύσκολες επαγγελματικά και οικονομικά οι γονείς έχουν ένα επιπλέον βάρος να πληρώσουν τα rapid test των παιδιών τους ως και δύο φορές την εβδομάδα.
Σε περίπτωση δε που υπάρχει ανησυχία ότι το παιδί μπορεί και να έχει κολλήσει ο αριθμός των τεστ αυξάνεται.
Όπως εξηγώ και στο παρακάτω απόσπασμα λόγω μεγάλης διασποράς στα σχολεία η υποχρέωση των δύο τεστ την εβδομάδα μπορεί να κρατήσει και 2 μήνες δεδομένο ότι τα παιδιά κολλάνε διαδοχικά. Αυτό για μια οικογένεια με 2 και 3 παιδιά είναι ένα τεράστιο οικονομικό βάρος.
Η λύση που προτείνω είναι μια λύση που θα έπρεπε να έχει δώσει η διοίκηση από τον Σεπτέμβριο.
Να γίνονται δωρεάν rapid test στο τοπικό μας ιατρείο τα απογεύματα καθημερινά.
Υπάρχει το προσωπικό υπάρχει ο εξοπλισμός.
Αντί αυτού και ενώ δίνουμε την λύση έτοιμη η πρόεδρος ζητάει να στείλω και εγγράφως την πρόταση, ξεκινάμε δηλαδή με έναν μήνα καθυστέρηση ως το επόμενο συμβούλιο, την στιγμή που το συμβούλιο έχει γραμματέα και γίνεται καταγραφή.
Οι λύσεις που δόθηκαν από την πρόεδρο ήταν να πηγαίνουν τα παιδιά στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ 9 με 3 30 (ώρες σχολείου και εργασίας των γονέων) και όχι καθημερινά, και από τον σύμβουλο κύριο Πολίτη να πηγαίνουμε στο κέντρο υγείας του Ευόσμου (!!!!!)
Δηλαδή! Θα πρέπει να φύγει το παιδί από το σχολείο με άδεια, ο γονιός από την δουλειά του με άδεια, για να στηθούν ένα δίωρο στην ουρά του ΕΟΔΥ και αυτό ΑΝ βολεύει η ημέρα για την βεβαίωση.
Φυσικά και μπορούμε να πηγαίνουμε στον Εύοσμο εάν συμφωνήσουμε όλοι μας ότι ο τόπος μας δεν έχει κανένα μέλλον……
Αν αποφασίσουμε να γίνουμε κάτοικοι του Ευόσμου ή του οποιοδήποτε δήμου που έχει πάρει στα σοβαρά τα προβλήματα των δημοτών του!
Το θέμα είναι ποιους ενδιαφέρει να δώσουν λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών τους και ποιους οχι.
Όσους αιρετούς τους ενδιαφέρει πραγματικά να ασκήσουν κοινωνική πολιτική και να ανεβάσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων δεν κωλυσιεργούν με αναβολές θεμάτων και με κατεύθυνση λύσεων σε άλλους δήμους.
Ακολουθούν τα αποσπάσματα για το συγκεκριμένο θέμα:

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.