Ωραιόκαστρο: Σε αυλή σχολείου σπάνε γερασμένα – άρρωστα δέντρα, φωτο

Ωραιόκαστρο: Σε αυλή σχολείου σπάνε γερασμένα – άρρωστα δέντρα, φωτο

Απίστευτο περιστατικό επικινδυνότητας διαδραματίστηκε εχθές στο δασύλλιο πού βρίσκεται εντός του αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου συγκεκριμένα εκπαιδευτικό προσωπικό, ο σύλλογος γονέων, γονείς και παιδιά του σχολείου αντίκρισαν σπασμένο δέντρο εντός του χώρου.

Το περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας, την Δευτέρα το πρωί, ο εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, κ. Σάββας Κουγιουμτζίδης αναφέροντας τα εξής:
Σήμερα το πρωί στο δασάκι του σχολείου μας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, δάσκαλοι και μαθητές αντικρίσαμε αυτήν τη δυσάρεστη έως τραγική εικόνα!!! Ένα γερασμένο δέντρο έπεσε από τη “φθορά” του χρόνου. Που να είχαμε και τους πολύ δυνατούς ανέμους, που συνέβησαν πρόσφατα στην Ξάνθη. Θα ” έπεφταν” τα περισσότερα δέντρα από το δασάκι. Το πρόβλημα με τα γερασμένα και “επικίνδυνα” δέντρα είναι γεγονός και πάγιο πρόβλημα που απασχολεί το σχολείο μας τα τελευταία χρόνια. Από πλευράς του σχολείου μας έγιναν και γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Από πλευράς της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου τίποτα. Μόνο αδιαφορία!!! Και μη βρεθεί κάποιος να πει: Τι λαϊκισμός!!! Εκτίθεται!!! Και θα εκτίθενται όλοι όσοι θα κρατάνε αυτήν τη στάση της σοβαροφάνειας και της υποκρισίας!!!

Αρμόδιοι του Δήμου Ωραιοκάστρου αναλάβετε τις ευθύνες σας!!! Δεν θέλει πολύ να συμβεί το κακό!!!
Πρόκειται για την ασφάλεια των μαθητών μας, την ασφάλεια των παιδιών μας!!!

Ως απάντηση έλαβε  από την αρμόδια αντιδήμαρχο καθαριότητας πρασίνου κ. Σοφία Δημητριάδου τα παρακάτω τα οποία δυσαρέστησαν πολύ το κοινό που τα διάβασε:
Αγαπητέ κ Σάββας Κουγιουμτζίδης που την είδατε την αδιαφορία ;; Γνωρίζεται ποσά δένδρα κόπηκαν το 2022 και αλλά ποσα το 2023 ;;; Στο συγκεκριμένο σημείο ;;;Η μιλάτε για να δημιουργήσετε εντυπώσεις ;;; Θα σας παρακαλούσε πολύ επειδή γνωρίζω ότι ενδιαφέρεστε για το καλό του τόπου να ενημερώνεστε καλύτερα προς αποφυγή παρεξηγήσεων . Τώρα ως αναφορά την στάση της σοβαροφάνειας της υποκρισίας και την λ αφροσύνης σας τα επιστρέφω . Και επειδή πρόκειται για την ασφάλεια όλων φυσικά και θα τακτοποιηθεί το ζήτημα .

ΥΣ : Απο πλευράς σας έγιναν και γίνανε όλα αυτά τα χρόνια ;;;;;δεν το πολύ κατάλαβα αλλά είναι μεγάλη κουβέντα . Φιλικά τα λέω χωρίς καμία εχθρική διάθεση απέναντι σας . Καλό βράδυ .

 

Για το επικίνδυνο περιστατικό αυτό το oraiokastro24 επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Ματσουκατίδη Θεόδωρο, ο οποίος μας αναφέρει τα όσα μέχρι σήμερα απαιτήθηκαν και το τι έχει προληφθεί για το περιστατικό που έχει γίνει:

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά επιβεβαιωθήκαν οι φόβοι μας για την επικίνδυνη κατάσταση πού βρίσκεται το δασάκι του σχολείου μας, είχαμε ακόμη μία πτώση δέντρου ευτυχώς χωρίς τραυματισμό παιδιών. Από τον περασμένο Μάρτιο που έγινε και η αυτοψία επιτροπής δασολόγων του Δήμου και έκρινε για κοπή πάνω από 25 δέντρα και μετά από συνεχής εκκλήσεις του συλλόγου μας για την άδεια κοπής από την υπηρεσία ώστε ο σύλλογος μας να αναλάβει την κοπή μέσα στο καλοκαίρι ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα με αποτέλεσμα να έχουμε πτώσεις δέντρων σε ένα σχολείο που λειτουργεί και σε ένα χώρο που κυρίως παίζουν τα παιδιά. Έστω και τώρα περιμένουμε την άμεση αντίδραση της διοίκησης του Δήμου για την έκδοση άδειας κοπής αυτή έχει την ευθύνη και την κοπή και απομάκρυνση των δέντρων αυτών.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.