Ωραιόκαστρο: Σε καραντίνα 20 υπάλληλοι της καθαριότητας – Το μήνυμα της αντι. καθημερινότητας

Δ. Ωραιοκάστρου: Μειώνεται ο αριθμός των υπαλλήλων καθαριότητας λόγω κρουσμάτων Covid-19

Σε καραντίνα τίθενται 20 υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, μετά από την καταγραφή τριών θετικών κρουσμάτων στον Covid-19.

Ειδικότερα, μετά τον τελευταίο έλεγχο που έγινε στους υπαλλήλους της καθαριότητας για την ανίχνευση του νέου κορωνοϊού, τρεις υπάλληλοι καταγράφηκαν θετικοί στον Covid-19. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τέθηκαν άμεσα σε καραντίνα. Την ίδια στιγμή στο εργοτάξιο του Δήμου ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Απολυμάνθηκαν οι χώροι και ακόμη 17 υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τους εργαζόμενους που νοσούν τέθηκαν σε καραντίνα και θα υποβληθούν σε νέα τεστ.

Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί το έμψυχο δυναμικό της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου και κατά συνέπεια να μειωθούν τα συνεργεία αποκομιδής των απορριμμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου, απευθύνει έκκληση προς όλους τους δημότες να αποφεύγουν όσο είναι εφικτό την καθημερινή εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους και επίσης να αποφεύγουν το κλάδεμα των δένδρων και θάμνων στις αυλές των κατοικιών τους.

«Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όλους μας. Προσπαθούμε υπό δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες να διατηρούμε τον Δήμο μας καθαρό και νοικοκυρεμένο. Πρώτο μας μέλημα είναι να είναι υγιείς όλοι οι εργαζόμενοι. Ζητούμε από τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό μας, όλοι μαζί θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», σημειώνει η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.