Ωραιόκαστρο: Στον εισαγγελέα θα προσφύγει πολίτης για να αποφύγουμε πυρκαγιά

Ωραιόκαστρο: Στον εισαγγελέα θα προσφύγει πολίτης για να αποφύγουμε πυρκαγιά

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς καραδοκεί στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου και μάλιστα ΌΧΙ μακριά από τον αστικό ιστό.

Τι και αν η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας ξεκίνησε επίσημα την 1η Μαΐου, στο Ωραιόκαστρο τα μέτρα προστασία φαίνεται να είναι ανύπαρκτα, καθώς στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου υπάρχει εύπορο έδαφος για να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Επώνυμη καταγγελία κατέθεσε στο oraiokastro24.gr πολίτης περιγράφοντας την αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Δρυμού, που ενώνει Μελισσοχώρι – Ωραιόκαστρο απο τον ορεινό όγκο, με μέτωπο προς Μελισσοχώρι, στην αριστερή πλευρά του βουνού υπάρχουν κομμένα και παρατημένα κλαδιά και δέντρα, άγνωστο το ποιος προέβη σε αυτή την κίνηση.
Ο αναγνώστης του oraiokastro24.gr   επικοινώνησε με το Δασαρχείο το οποίο τον διαβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο σημείο δεν ανήκει στο Δασαρχείο αλλά στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Η επόμενη κίνησή του ήταν να επικοινωνήσει με την αντιδήμαρχο καθαριότητας, Σοφία Δημητριάδου η οποία θα έβλεπε προσωπικά το θέμα και θα ενημέρωνε τον τόσο τον ενεργό πολίτη που μόνο του μέλημα είναι να προστατεύσει το Ωραιόκαστρο από μία μεγάλη πυρκαγιά.
Περισσότερες από 20 μέρες πέρασαν και το τηλέφωνο του αναγνώστη δεν χτύπησε ποτέ προς ενημέρωση.  Και φυσικά δεν έγινε καμία κίνηση για να μαζευτούν τα κομμένα κλαδιά και δέντρα απο το συγκεκριμένο σημείο.
Το επόμενο βήμα του πολίτη θα είναι να ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα που προφανώς είναι και η μόνη λύση για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στην πόλη του Ωραιοκάστρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατανέμεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους σε όλους τους Δήμους της Χώρας, συνολικό ποσό ύψους 23.140.000.00 ευρώ για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας,  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 170.000,00 ευρώ

(δείτε εδώ την κατανομή του ποσού σε κάθε Δήμο)

Ομοίως αξίζει να αναφερθεί ότι θέμα στην Οικονομική Επιτροπή στις 31/5/2023 ήταν

Η ασφαλής διαχείριση των υπολειμμάτων υλοτομίας“:
α) Για την Δ.Ε. Ωραιοκάστρου ποσό 30.935,50ευρώ.
β) Για την Δ.Ε. Καλλιθέας ποσό 30.935,50ευρώ.
γ) Για την Δ.Ε. Μυγδονίας ποσό 30.935,50 ευρώ.

Δείτε φωτογραφίες που συνοδεύουν και επιβεβαιώνουν την καταγγελία του αναγνώστη:

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.