Ωραιόκαστρο: Σχολεία μέσα στην λάσπη μετά απο δέκα λεπτά έντονης βροχής

Ωραιόκαστρο: Σχολεία μέσα στην λάσπη μετά απο δέκα λεπτά έντονης βροχής

10 λεπτά έντονης βροχόπτωσης ήταν αρκετά για να πλημμυρίσουν σχολεία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Η επόμενη μέρα ανέδειξε τ τα σοβαρά προβλήματα σε δύο σχολεία του Ωραιοκάστρου το 1ο και το 4ο Δημοτικό. 

Ο εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού  κ.Σάββας Κουγιουμτζίδης, ευαισθητοποιημένος σε πολλά θέματα πόσο δε σε θέματα σχολικά, ανέβασε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με εικόνες που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν για το 2020.

Δείτε την ανάρτησή του συνοδεύει το οπτικοακουστικό υλικό:

<< Ενός κακού μύρια έπονται>>. Έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, και πόσο δίκιο είχαν.

Προχθές το βράδυ και στο Ωραιόκαστρο, είχαμε μια από τις γνωστές καλοκαιρινές καταιγίδες. Είχαμε πλημμύρες γενικότερα στο Δήμο μας, αλλά και πιο συγκεκριμένα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Ωραιοκάστρου. Το φωτογραφικό υλικό που ανέβασα διαφωτίζει πλήρως την κατάσταση.

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο έχει πλημμυρίσει ο εσωτερικός χώρος και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, που εκεί είναι πιο τραγική η κατάσταση, έχει πλημμυρίσει ο εξωτερικός χώρος.
Η εικόνα αυτή δεν είναι τωρινή. Πάντα σε παρόμοιες καταιγίδες και βροχές, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται. Επίσης να τονίσω ότι γνωρίζω όλα αυτά τα προβλήματα, γιατί είμαι δάσκαλος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, κατά πρώτοι εμείς οι δάσκαλοι αντικρίζουμε αυτές τις εικόνες.

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί, πότε όλες οι προηγούμενες διοικήσεις δεν διαχειρίστηκαν με υπευθυνότητα τα εκάστοτε προβλήματα.
Πρώτον: Το 1ο Δ.Σ. είναι ένα παλιό σχολείο και χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη συντήρηση και όχι επιπόλαια μπαλώματα.
Δεύτερον: Το 4ο Δ.Σ. είναι ένα καινούριο σχολείο, αλλά όπως αποδεικνύεται στην πράξη, με πολύ λάθος μελέτες και προδιαγραφές. Μήπως θα έπρεπε, η τότε διοίκηση αλλά και η τότε τεχνική υπηρεσία να έρχονταν να έβλεπαν το έργο τους;
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου, γνωρίζει όλη αυτήν την κατάσταση. Έχει ένα χρόνο που εξελέγη, πράγμα το οποίο σημαίνει, θα πρέπει να δώσει, με σεβασμό και υπευθυνότητα, λύση στα συγκεκριμένα, αλλά και σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες του Δήμου Ωραιοκάστρου!!!

Ωραιόκαστρο: Σοβαρά προβλήματα απο τα ημιτελή έργα έπειτα απο την έντονη βροχόπτωση

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.