Αρχική ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΜΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ Ωραιόκαστρο: Τέλος βάζει στον θεσμό του καρναβαλιού η τωρινή διοίκηση

Ωραιόκαστρο: Τέλος βάζει στον θεσμό του καρναβαλιού η τωρινή διοίκηση

Ωραιόκαστρο: Τέλος βάζει στον θεσμό του καρναβαλιού η τωρινή διοίκηση

Επιστολή διαμαρτυρίας στάλθηκε στην διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου που αποφάσισε το τέλος της καρναβαλικής παρέλασης Ωραιοκάστρου. Ένας θεσμός που κατάφερε να γίνει γνωστός και να προσελκύσει κόσμο εκτός ορίων Ωραιοκάστρου και να φτάσει εως να ανοίγει το καρναβάλι της Ξάνθης.

Το oraiokastro24.gr παρακολουθώντας όλα αυτά τα χρόνια την πορεία της καρναβαλικής παρέλασης Ωραιοκάστρου, σας παραθέτει με εικόνα όλες τις μέχρι τώρα εκδηλώσεις παρουσιάζοντας την ανοδική πορεία του θεσμού. Δείτε εδώ 

Προς:
Δήμαρχο Ωραιοκάστρου
Τσακίρη Παντελεήμων

Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πολιτικών Ισότητας των φύλων, Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού
Ζάπρα Χριστίνα

Αξιότιμε κ Δήμαρχε,
Αξιότιμη κα Αντιδήμαρχε

Θέμα: Διαμαρτυρία για τη μη πραγματοποίηση της καρναβαλικής παρέλασης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του και την πλήρη απογοήτευση του για την απόφαση της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου, να μην πραγματοποιηθεί φέτος η καρναβαλική παρέλαση Ωραιοκάστρου.

Ένας θεσμός που ξεκίνησε από το 2012 δειλά από το 1ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου και έφτασε στο σημείο να συνεργαστεί με ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια της Ελλάδας, το καρναβάλι της Ξάνθης.

Το να μην πραγματοποιηθεί η καρναβαλική παρέλαση είναι λάθος και επιζήμιο για την αγορά. Την συγκεκριμένη μέρα τα οφέλη που αποκομίζει η αγορά είναι πολλαπλά.

Δυστυχώς, η πρόταση μας σε όλες τις διοικήσεις που πέρασαν καθώς και στην σημερινή, για να δημιουργηθεί ένας φορέας ή σύλλογος καρναβαλικός με πρόεδρο τον εκάστοτε Δήμαρχο ή αντιδήμαρχο πολιτισμού έπεσαν στο κενό. Μόνο έτσι θα μπορούσε να εδραιωθεί, καθώς και να εμπλουτιστεί η δράση αυτή και με άλλες εκδηλώσεις.

Το όραμα που είχε το 2012 το ΔΣ του πρώτου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου και η πρόεδρος Μαρίνα Γεωργιάδου, δυστυχώς η σημερινή διοίκηση το σβήνει.

Για την επιτυχία και τον αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου για να καθιερωθεί ως θεσμός το καρναβάλι στο Ωραιόκαστρο υπάρχει αρκετό υλικό για όποιον θέλει είτε για να θυμηθεί είτε για να μάθει.
Η ιστορία του καρναβαλιού του Ωραιοκάστρου που ξεκίνησε απλά σαν μια παρορμητική ιδέα και έφτασε να το αγκαλιάσει πολλές χιλιάδες άνθρωποι όπως και να συνεργαστεί με ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια της Ελλάδας, το καρναβάλι της Ξάνθης.

Είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιείτε και καταστροφική ενέργεια αν δεν γίνετε.

Τέλος οποίος δεν μπορεί να δει τα οφέλη ας δει τι γίνεται σε άλλες περιοχές που έχουν παρόμοιες δράσεις. Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να αλλάξει την απόφαση της η διοίκηση και να μας ενημερώσει επίσημα τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Με εκτίμηση
ο Πρόεδρος
Ιακωβίδης Βασίλειος
τα μέλη του ΔΣ Ε.Σ.Ω.



Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, προ ολίγων ημερών, το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών του Ωραιοκάστρου επιθυμεί την πραγματοποίηση της καρναβαλικής παρέλασης, ακολουθεί το ποσοστό που του είναι αδιάφορο και λιγότεροι είναι αυτοί που δεν θέλουν να γίνει :



Δείτε την  μέχρι τώρα πορεία της καρναβαλικής παρέλασης Ωραιοκάστρου εδώ

Αυτή ήταν η πορεία της καρναβαλικής παρέλασης Ωραιοκάστρου έως το 2019

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα