Ωραιόκαστρο: Τα “θα γίνουν” του δημάρχου VS στην ασφάλεια των παιδιών – Κείμενο καταπέλτης απο τον Α.Ζαχαριά

Ωραιόκαστρο: Τα “θα γίνουν” του δημάρχου VS στην ασφάλεια των παιδιών – Κείμενο καταπέλτης απο τον Α.Ζαχαριά

Με κείμενο εμπεριστατωμένο, με αποδείξεις, με ύφος αγανάκτησης και θυμού αλλά και συνοδεία μουσικής υπόκρισης που αφήνει δυναμική συνέχεια ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 1ου Νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου Άγγελος Ζαχαριάς.

Καταγράφει τα όσο έζησε απο την θέση του προέδρου και την αντιμετώπιση που έλαβε απο την διοίκηση και συγκεκριμένα απο τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου. Καταγραφή των αναγκών του σχολείου για την ασφάλεια των παιδιών. Προβλήματα απλά, που μάλλον δεν ήρθε η σωστή ώρα να υλοποιηθούν.
Κάνει λόγο για “φυτευτά” μέλη στον νέο σύλλογο γονέων… Αναφέρεται σε “μπιζνα” και το μόνο σίγουρο είναι οτι η τοποθέτησή του δημιουργεί ερωτήματα που οφείλουν να απαντηθούν είτε με λόγια είτε με έργα.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα κατέγραψες ο Άγγελος Ζαχαριάς:

Vìva la Surrealism !!! ( Ζήτω ο Σουρεαλισμός )

Μια νέα τάση πολιτικής αντίληψης αρχίζει να επικρατεί στις μέρες μας..
Για κάποιους ανησυχητική, για κάποιους άλλους κουλτούρα.
Ο σύλλογος γονέων,(δηλαδή οι γονείς), επισκέφτηκε το δήμαρχο ως νέο ΔΣ και ζήτησε να υλοποιηθούν τα αιτήματα αναγκαίας ανάπλασης του σχολείου, όπως ακριβώς είχαν εκφραστεί εγγράφως με την επιστολή του συλλόγου κατά την περσινή χρονιά ,από το περσινό ΔΣ, κατά την προεδρία μου.

Το φετινό ΔΣ (5μελές) το συνθέτουν 2 μέλη από το περσινό ΔΣ και 3 νέα μέλη.
Το ένα από τα 3 νέα μέλη είναι φίλος του δημάρχου και τοποθετήθηκε εκεί με επιλογή μου (έχω ενημερωθεί για όλο το παρασκήνιο).
Ο δήμαρχος πέρυσι ,δεσμεύτηκε να υλοποιηθούν όλα τα αιτήματα και να ολοκληρωθούν τα έργα έως τον……….. περασμένο Σεπτέμβρη.
Ο δήμαρχος φέτος ,συμφώνησε να υλοποιηθούν όλα τα αιτήματα ,με άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα .(ελπίζω στο να κόψει κορδέλες και να βγάλει φωτογραφίες με παλαμάκια ενόψει προεκλογικής περιόδου).
Απο τα 13 αιτήματα ολοκληρώθηκαν με έργα τα 8,έως τον περασμένο Ιούνιο επί δικής μου προεδρίας και με συνεχή πίεση. Τα αιτήματα αυτά υπάρχουν εδώ και 20 χρόνια.
Ειναι πάγια ζητήματα που αφορούν στην ανάπλαση του προαυλίου και του εξωτερικού χώρου του σχολείου, αναγκαία για να μοιάζει με σχολείο, πολύ οικονομικά στην υλοποίηση τους, και απαραίτητα για την ασφάλεια των νηπίων.
Ο δήμαρχος μας λέει ότι θέλει να τα κάνει όλα από πέρυσι, κι εγώ βγήκα και είπα μπράβο για την βούληση και τον στηρίζω (έκανα και άρθρο τρομάρα μου!).
Ωστόσο ,κατά το χρονικό διάστημα από το “θα γίνουν” μέχρι την ολοκλήρωση τους, μεσολαβεί η ασφάλεια των παιδιών μας.

Γιατί επιχειρήσατε να υποβαθμίσετε τα αιτήματα μέσω του αντιδημάρχου τεχνικών έργων και του προέδρου της σχολικής επιτροπής με αποτέλεσμα να επέλθει αναστολή υλοποίησης των υπολοίπων έργων;
Από την Καισαρεία έρχεται ο υδραυλικός;
Τι θα γίνει με το 2ο Δημοτικό σχολείο που κάθε Σεπτέμβρη παραδίδεται και ακόμα είναι στα μπετά;
Θα πρέπει κάθε φορά που αλλάζει σύσταση ο σύλλογος να επισκέπτεται το δήμο για να ξανασυμφωνούν και να επαναδεσμεύονται για τα ίδια αυτά τα αυτονόητα;
Με ποια κριτήρια επιλέγει και με ποιες προτεραιότητες η διοίκηση αν θα ολοκληρώσει και πότε έργα αναγκαία για την ασφάλεια;
Είναι απαραίτητη η συνεργασία του συλλόγου για να γίνουν αυτονόητες παρεμβάσεις τεχνικού ελέγχου και ασφάλειας στα σχολεία από το δήμο την πολεοδομία (στατική επάρκεια) και τους κρατικούς μηχανισμούς;
Πρέπει να είμαστε δημοφιλείς ή πλούσιοι;
Πρέπει να είμαστε υποχρεωτικά δεξιοί;
Μήπως να καλέσουμε τα κανάλια;

Στις Σέρρες χάθηκε ένα παιδί στο προαύλιο του σχολείου απο έκρηξη στον καυστήρα και δεν τολμάμε να μιλήσουμε για αυτό.

Στον Εύοσμο κάνουν μάθημα μαθητές σε υπόγεια δίπλα σε καυστήρα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης γονέων Ευόσμου- Κορδελιού.

Με πόσα “παλαμάκια” και “συγχαρητήρια” πρέπει να γεμίσει η ζωή για να χορτάσει ανοησία το σύμπαν;
Ρωτάω τη διοίκηση λοιπόν, αν η ασφάλεια του παιδιού μου στο σχολείο , είναι ένα πολιτικό εργαλείο που εκφράζεται μέσα από μπίζνα, αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, ή συμπεριλαμβάνεται στις αυτονόητες στοιχειώδεις νομικές υποχρεώσεις της.

Ειναι η κατά τω δοκούν μονομερής ερμηνεία του μεγέθους της χρησιμότητας μου ως δημότης- ψηφοφόρος σε αυτήν;

Να θυμίσω, ότι για την πλατεία Τζαβέλλα έκανα σοβαρό promotion γιατί το αξίζει, για την αποτροπή βανδαλισμών ενός υπέροχου και αναγκαίου για την αναβάθμιση του Παλαιοκάστρου έργου, και όχι για να έχει ασφάλεια το παιδί μου στο σχολείο ως ανταμοιβή για τα καλά μου λόγια.
Δεν θα γίνουμε επαίτες για τα αυτονόητα.
Δεν θα σας παρακαλάμε επ αόριστον και ες αεί για να κάνετε όσα έχετε δεσμευτεί να κάνετε.
Δε θα μου επιβάλλετε στη συνείδηση μου να ερμηνεύω το τίποτα ή το ελάχιστο ως κάτι σπουδαίο.

Και επειδή παρουσιάζεστε στα μάτια μας ως τίποτα σπουδαίοι, μάλλον θα έπρεπε να εργάζεστε και στο να κάνετε σπουδαία πράγματα.
Σπουδαίο είναι να θέσετε προτεραιότητες.

  • Φέραμε τραγουδιστές, αλλά δεν έχουμε σχολεία.
  • Ανάψαμε το δέντρο αλλά οι εκπαιδευτικοί απλήρωτοι για μήνες (και δεν ακούσαμε ούτε τα κάλαντα από τα παιδιά).
  • Δεν έχουμε ούτε δρόμους ούτε πεζοδρόμια.
    Εχουμε όμως ανακαινισμένο γραφείο
    Άραγε θα έγινε σπουδαία μελέτη για το γραφείο και μάλλον θα κόστισε κάτι παραπάνω (30.000).
    Περιμένω να βγείτε να με αποκαλέσετε λαϊκιστή…(διευθυντής σχολείου Ωραιοκάστρου στα κάγκελα μια μέρα πριν τον αγιασμό).
    Τότε θα γίνει σωστό πάρτυ!

Υ.γ.:Η μουσική υπόκρουση έχει σχέση με αυτό που έρχεται, και όχι με τον τίτλο του άρθρου.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.