Ωραιόκαστρο: Τεστ covid για τους πολίτες, ενημέρωση πανδημίας σε τοπικό επίπεδο και οικονομική ενίσχυση στο τοπικά σωματεία εισηγήθηκε ο Η.Τσακαλίδης

Ωραιόκαστρο: Τεστ covid για τους πολίτες, ενημέρωση πανδημίας σε τοπικό επίπεδο και οικονομική ενίσχυση στο τοπικά σωματεία εισηγήθηκε ο Η.Τσακαλίδης

Με αφορμή το 6ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης συνεδρίασης της οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ωραιοκάστρου που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη, ο εκπρόσωπος της παράταξής  “Συνεργασία Τώρα”, δημοτικός σύμβουλος Ηρακλής Τσακαλίδης, τοποθετήθηκε ως εξής:

” Θα επαναδιατυπώσω την τοποθέτησή μου για το ίδιο θέμα σε προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου. Η εισήγησή σας προβλέπει δαπάνη ποσού 24.028 ευρώ για διενέργεια 400 μοριακών τεστ σε εργαζόμενους και σε μέλη της διοίκησης στα πλαίσια λήψης μέτρων κατά της διασποράς του covid 19.Το οποίο σημαίνει ότι το κόστος κάθε μοριακού τεστ ανέρχεται στο ποσό των 60 ευρώ. Ήδη όμως, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, έχει καθοριστεί ανώτατο πλαφόν το ποσό των 60 ευρώ για κάθε μεμονωμένο μοριακό τεστ. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν εμείς να πληρώνουμε το ίδιο ποσό για πολλαπλάσια τεστ. Κι αυτό που θα ήταν ακόμη πιο ενδεδειγμένο θα ήταν να αποφασίσουμε για 100 μοριακά τεστ σε τιμή εμφανώς χαμηλότερη των 60 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα να τα κατευθύνουμε σε rapid tests, οπότε θα προσφέρουμε μεγαλύτερη κάλυψη ποσοτικά. Κι αν προκύπτει θετικό rapid test, να προχωρούμε και σε μοριακό τεστ.
Ως δήμος δεν έχουμε προβεί σε καμία δράση προάσπισης της υγείας των συμπολιτών μας έναντι του covid 19. Σας προτείνω λοιπόν, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, να προχωρήσετε σε ημερίδα ή διημερίδα προληπτικών τεστ με οργάνωση συνεργείων ελέγχου μέσω συστήματος drive through για αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού.
Πριν από μερικές μέρες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενέταξε το Ωραιόκαστρο ως μια απ τις περιοχές της μείζονος Θεσσαλονίκης με το υψηλότερο ιικό φορτίο. Και δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση απ τη διοίκηση του δικού μας δήμου. Από που έχει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης την πληροφόρηση και η διοίκηση του δικού μας δήμου την αγνοεί;
Θεωρώ ότι πρέπει ( έπρεπε ήδη να το είχατε κάνει) να αντιδράσετε ώστε ή να ανακαλέσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ή να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία της πληροφόρησης του. Άλλως είστε συνυπεύθυνοι για τη διασπορά κλίματος ανασφάλειας που επικρατεί μεταξύ των κατοίκων του δήμου Ωραιοκάστρου”.
Ήδη προαναγγέλθηκε από τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών ακόμη μια έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου για αύριο 11/12/2020 η οποία θα διεξαχθεί δια περιφοράς. Ένα απ τα θέματα που θα μας απασχολήσουν θα είναι η αναμόρφωση προϋπολογισμού για το εξής θέμα: Τα χρήματα που ψηφίστηκε να δαπανηθούν για την εκδήλωση ” Αγγέλων Έλευση” ( άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου), η οποία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας, να διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα τόσο της πόλης μας αλλά και για το Παιδικό Χωριό Φίλτρου S.O.S.
Η άποψή μου είναι ότι τα χρήματα αυτά θα πρέπει να κατευθυνθούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα φιλανθρωπικά σωματεία του δήμου μας. Προέρχονται απ τους κατοίκους του δήμου μας και σε φιλανθρωπικά σωματεία του δήμου μας πρέπει να κατευθυνθούν.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.