Ωραιόκαστρο: Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας Μελισσοχωρίου – 430.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο

Ωραιόκαστρο: Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας Μελισσοχωρίου – 430.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο

Σήμερα,14/12/2022, στο Κοινοτικό Κατάστημα Μελισσοχωρίου υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου της ανάπλασης της πλατείας Μελισσοχωρίου από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη και τον Γρηγόρη Καλαμακίδη, πρόεδρο της εταιρείας «Μ. & Κ. Τεχνικά Έργα», που ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο.

Το έργο αφορά στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Μελισσοχωρίου και η δημοτική αρχή πέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση άνω των 430.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την υλοποίησή του.
 Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Χαράλαμπος Καζαντζίδης, ο αντιδήμαρχος Μυγδονίας, Γιώργος Παραπανήσιος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελισσοχωρίου, Αθανάσιος Μοσχόπουλος.
 Η κεντρική αρχιτεκτονική ιδέα
 Η κεντρική αρχιτεκτονική ιδέα της ανάπλασης της πλατείας Μελισσοχωρίου βασίζεται στην ανασύσταση της πλατείας και του τρόπου που αυτή βιώνεται και γίνεται αντιληπτή.
 Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου προβλέπεται η δημιουργία ενός ενιαίου χώρου, η ανάδειξη του πλάτανου και της βρύσης σε κεντρικό στοιχείο της πλατείας, η ενσωμάτωση των Ηρώων και η ένταξη της βιβλιοθήκης στη λειτουργία της πλατείας.
 Οι επεμβάσεις που θα γίνουν θα είναι ήπιες, καλαίσθητες, εντάσσονται αρμονικά στο περιβάλλον του οικισμού και οι κατασκευές θα γίνουν από υλικά ανθεκτικά στην ανθρώπινη χρήση, στις καιρικές συνθήκες και στο χρόνο.
 Η νέα πλατεία θα έχει διαβάθμιση επιπέδων, θα εξυπηρετεί την κίνηση πεζών και οχημάτων, θα σχετίζεται με τα γύρω κτίρια και την ευρύτερη περιοχή και θα είναι εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον, τα πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία.
 Προβλέπεται η δημιουργία ενός πολυλειτουργικού χώρου, ελκυστικού και φιλικού για κατοίκους και επισκέπτες, η αύξηση και ενοποίηση του ελεύθερου χώρου, η ανάπτυξη δυνατοτήτων για τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού ατόμων (π.χ. εκδηλώσεις, φεστιβάλ), η εξυπηρέτηση των παρακείμενων λειτουργιών, η ενίσχυση της ιστορικής μνήμης και η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και πολιτισμού.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.