Ωραιόκαστρο: Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του Open Mall, βίντεο

Ωραιόκαστρο: Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του Open Mall, βίντεο

Π. Τσακίρης: Με το έργο αυτό μεταμορφώνουμε και αναβαθμίζουμε την αγορά του Ωραιοκάστρου

Το έργο της κατασκευής του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) Ωραιοκάστρου, που θα αναβαθμίσει την τοπική αγορά, θα ενισχύσει την οικονομία και θα τονώσει την επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής, θέτει σε τροχιά υλοποίησης η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στο Δήμο Ωραιοκάστρου.
Σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημόσιου χώρου για τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» Ωραιοκάστρου. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο. Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, Βασίλης Ιακωβίδης, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρασαββίδης, Σοφία Δημητριάδου, Ευάγγελος Κανταρτζής και Χριστίνα Αλίρη και ο πρόεδρος της Κοινότητας Ωραιοκάστρου, Παναγιώτης Κοτίδης.
«Θέτουμε σε τροχιά εκκίνησης την δημιουργία του Open Mall στο Ωραιόκαστρο, ενός έργου που πέρασε ”δια πυρός και σιδήρου”. Οι διαδικασίες για την υλοποίησή του ξεκίνησαν από την προηγούμενη διοίκηση και στην πορεία δυστυχώς καθυστέρησαν λόγω δικαστικών προσφυγών. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την αγορά του Ωραιοκάστρου, με στόχο να εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους του Δήμου μας, αλλά να αποτελεί πόλο έλξης και για καταναλωτές από άλλες περιοχές. Το έργο αφορά στην ανάπλαση της Λεωφόρου Δημοκρατίας, της κεντρικής αγοράς του Ωραιοκάστρου, και εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής με πολύ καλές κριτικές. Μεταξύ άλλων παρεμβάσεων θα διαπλατυνθούν πεζοδρόμια, θα ομαλοποιηθεί η κίνηση των οχημάτων, θα γίνουν παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν αισθητικά και λειτουργικά την περιοχή της αγοράς», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.
«Είμαστε ικανοποιημένοι καθώς ξεκινά επιτέλους ένα έργο ορόσημο για την αγορά του Ωραιοκάστρου. Το επόμενο διάστημα αναμένουμε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής και ευελπιστούμε σύντομα να ολοκληρωθούν. Κατανοούμε πως όταν γίνεται ένα έργο υπάρχει ταλαιπωρία. Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, το αποτέλεσμα όμως είναι μόνιμο και θα αναβαθμίσει την αγορά. Θα συνεργαστούμε με τον Δήμο Ωραιοκάστρου, ώστε η υλοποίηση του έργου να είναι ομαλή», ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, Βασίλης Ιακωβίδης.
Το έργο
Οι παρεμβάσεις για την υλοποίηση του έργου αφορούν τη Λεωφόρο Δημοκρατίας από την οδό 25ης Μαρτίου έως την οδό Θεσσαλονίκης. Στο τμήμα αυτό περιλαμβάνεται και η υφιστάμενη οδός ήπιας κυκλοφορίας.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται να γίνουν:
– διεύρυνση πεζοδρομίων
– ανασχεδιασμός και νέα χάραξη του άξονα της υφιστάμενης οδού ήπιας κυκλοφορίας
– δημιουργία ισόπεδης οδού – πεζοδρομίων για την οπτική και αντιληπτική ενοποίηση του χώρου
– οριοθέτηση της οδού ήπιας κυκλοφορίας με παρτέρια πρασίνου (δεντροφύτευση και χαμηλή φύτευση)
– επανασχεδιασμός φωτισμού δημοσίου χώρου με νέα ενεργειακά αποδοτικά φωτιστικά σώματα (led)
– οριοθέτηση περιοχής open mall με διακριτό τρόπο στις εισόδους
και, γενικότερα, παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν αισθητικά και λειτουργικά την αγορά του Ωραιοκάστρου.

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που μελετούν και κείμενο
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.