Ωραιόκαστρο: Φοιτητής καταγγέλλει τον γονέα που κατήγγειλε τον δήμο για μη αξιοκρατικά κριτήρια

Ωραιόκαστρο: Φοιτητής καταγγέλλει τον γονέα που κατήγγειλε τον δήμο για μη αξιοκρατικά κριτήρια

Έπειτα απο την καταγγελία γονέα απο το Ωραιόκαστρο προς τον δήμο Ωραιοκάστρου για  αναφορικά με το πρόγραμμα του δήμου “May the truth be with you” στην αδελφοποιημένη πόλη Detmold της Γερμανίας, διαβάστε αναλυτικά εδώ, καταγγελία προς στη καταγγελία στάλθηκε στο oraiokastro24 απο φοιτητή που ένιωσε θιγμένος. Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

Καταγγελία προς στη καταγγελία!!

Προς τον άνθρωπο που επιχείρησε να με υποβαθμίσει!! Με αφορμή τη δήθεν καταγγελία ενός συνδημότη μας στο Δήμο Ωραιοκάστρου θα ήθελα ήρεμα και ταπεινά να εκφράσω κάποια παράπονα που με πονάνε ως νέο για το μέλλον μου. Ζω σε μια εποχή που ο καθένας μπορεί να εκφράζεται και να λέει ό,τι και εάν θελήσει σχετικά με κάποιο θέμα που τον απασχολεί… Ζω σε μια κοινωνία που εάν δεν έχεις δεκαπέντε πτυχία, δώδεκα μεταπτυχιακά και πέντε διδακτορικά δεν αξίζεις να ονειρεύεσαι… Ζω σε μια κοινωνία που φοβάμαι να δημιουργήσω γιατί θα μου το καταστρέψει ο γείτονας μου… Ζω σε μια κοινωνία που αντί να δημιουργεί για όλους τους νέους της, αυτό που κάνει είναι να τους καταδικάζει κάνοντας ανεπανόρθωτα λάθη και καταστρέφοντας τον κόσμο τους, τη μελλοντική ζωή τους, τα όνειρα τους… Είμαι ένας νέος που δεν έγραψε καλά στις πανελλήνιες, και; Ποιο είναι το νόημα αυτής της πρότασης και της αξιοκρατικής σας τοποθέτησης ;

Πρέπει να είμαι στους πρώτους τρεις του Δήμου μου για να κάνω όνειρα ή πρέπει μήπως να γράψω στις πανελλήνιες είκοσι χιλιάδες μόρια για να για να μπορέσω να συμμετέχω σε προγράμματα ; Προς εσάς που τολμήσατε να χαρακτηρίσετε αναξιοκρατικά τα κριτήρια προτείνοντας αξιοκρατική τη διαδικασία επιλογής των καλύτερων βαθμών των πανελληνίων έχω να πω ένα μόνο πράγμα… Μόλις καταφέρατε να φερθείτε ρατσιστικά και αναξιοκρατικά σε μια μεγάλη μερίδα νεών… Μόλις κηρύξατε τους νέους αυτούς ανίκανους να ελπίζουν και να επιδιώκουν τα όνειρα τους…

Γίνατε ένα με το αριστοκρατικό σύστημα το οποίο καταδικάζατε σε συζητήσεις σας με τους όμοιους σας μόνο και μόνο γιατί είτε το παιδί σας δεν συμμετείχε σε αυτό το πρόγραμμα είτε γιατί τολμήσατε να ασκήσετε για μία ακόμη φορά μικροπολιτική σε θέματα που αφορούν το μέλλον των ίδιων των παιδιών σας, το μέλλον που δεν σας ανήκει!! Είστε ο ίδιος ή ίδια που προτιμήσατε να κρατήσετε κρυφή την ταυτότητα σας γιατί ξέρετε πως όλος ο κόσμος θα σας κρίνει αρνητικά για αυτή σας την ενέργεια. Δεν είχατε την παραμικρή τσίπα πάνω σας να καταγγείλετε ονομαστικά και νομίζατε πως θα το αφήσουμε έτσι; Κι όμως τέτοια πράγματα εγώ δεν θα τα ανεχτώ άλλο κι ούτε οι συνομήλικοι μου!!

Σας καταγγέλλω κι εγώ με τη σειρά μου διότι τολμήσατε και ισοπεδώσατε τα όνειρα των ίδιων σας των παιδιών που δεν πέρασαν πρώτοι στα πανεπιστήμια χαρακτηρίζοντας τους ανίκανους να συμμετέχουν σε προγράμματα του εξωτερικού που αφορούν την σύνδεση λαών και ανθρώπων!! Σας καταγγέλλω γιατί ξεχωρίσατε αυτούς που πιάνουν από γράμματα από αυτούς που δεν πιάνουν!! Σας καταγγέλλω γιατί προτείνατε λύσεις που το λιγότερο θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ρατσιστικές και αποκρουστικές για τους νέους που μοχθούν καθημερινά να αλλάξουν τη ζωή τους και να πετύχουν!! Σας καταγγέλλω γιατί διαχωρίσατε, γιατί δώσατε την ευκαιρία μόνο σε αυτούς τους τρεις, που πέρασαν πρώτοι μέσω πανελληνίων, να θεωρούνται επιτυχημένοι και ικανοί να συμμετέχουν σε προγράμματα όπως αυτά!! Σας καταγγέλλω γιατί βάλατε εσείς οι ίδιοι αναξιοκρατικά κριτήρια επιλογής νέων!!!

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λέγεται << May the truth be with you>> και θέλοντας να πατήσω πάνω σε αυτό θα έλεγα πως καταπατήσατε τον ίδιο τον σκοπό αυτού του θεσμού!! Ας μην κρυβόμαστε πίσω από τις μάσκες μας πλέον και ας εμφανίσουμε αυτό που θεωρείτε πραγματικά ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι αυτό που πιστεύουμε πως είναι σωστό!!

Τέλος, θα ήθελα να κλείσω λέγοντας πως εξαιτίας αυτών των ανθρώπων οι νέοι ολοένα και απομακρύνονται από την πολιτική, από τη συμμετοχή και από την αλλαγή!! Για αυτό ακριβώς τον λόγο γινόμαστε ίδιοι με εσάς και δεν φέρνουμε την αλλαγή γιατί εσείς μας εμποδίζετε χαρακτηρίζοντας μας ανίκανους και ισοπεδώνοντας τα όνειρα μας!! Είμαστε νέοι με όνειρα και φιλοδοξίες… όχι προϊόντα διαφήμισης με καλύτερη ποιότητα κατασκευής και ανθεκτικότητας. Είμαστε όλοι ίσοι είτε γράψαμε καλά στις πανελλήνιες είτε όχι, είμαστε όλοι νέοι και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην μας επιτρέπει να κυνηγάμε τους στόχους μας κύριε ή κυρία αναξιοκρατικέ/ή καταγγέλλων/ουσα!!! Την επόμενη φορά να σκεφτείτε εάν θα κάνετε ανώνυμη καταγγελία διότι εμείς δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτά τα <<Fake news>> και αυτή την άσχημη νοοτροπία!!!

Φοιτητής Δημοσίου Πανεπιστημίου Τσιτιρίδης Άγγελος

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.