Ωραιόκαστρο: Φωτογραφικό υλικό αναζητά το 1ο δημοτικό για την έκθεση «Από το χθες στο σήμερα»

Ωραιόκαστρο: Φωτογραφικό υλικό αναζητά το 1ο δημοτικό για την έκθεση «Από το χθες στο σήμερα»

Οι μαθητές και οι διδάσκοντες της ΣΤ ΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου στα πλαίσια των δράσεων του σχολείου και συγκεκριμένα στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας αποφάσισαν να συγκεντρώσουν παλιές φωτογραφίες από το «πέτρινο» παλιό διδακτήριο .

Το θέμα της έκθεσης είναι «Από το χθες στο σήμερα» .
Οι φωτογραφίες που θέλουν να συγκεντρώσουν οι μαθητές θα έχουν σχέση με το παλιό διδακτήριο από την έναρξη της λειτουργίας του αλλά και από τη σχολική ζωή εκείνης της εποχής (μαθητές,διδάσκοντες,εκδηλώσειςκ.α) μέχρι τη χρονιά που ξεκίνησε η απόλυτα πετυχημένη ανακατασκευή του.

Επίσης θα υπάρχουν φωτογραφίες από τη διάρκεια των εργασιών ανακατασκευής.
Οι φωτογραφίες  θα επιστραφούν στους κατόχους τους με απόλυτη ασφάλεια .
Αφού συγκεντρωθούν θα  ταξινομηθούν θα βελτιωθεί ψηφιακά η ποιότητά τους όπου χρειάζεται και στη συνέχεια θα σκαναριστούν ώστε να γίνει επανεκτύπωση σε μεγάλο μέγεθος.

Η έκθεση θα είναι μόνιμη στο παλιό διδακτήριο και επισκέψιμη .

Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι  του Ωραιοκάστρου να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια των μαθητών ώστε η  τοπική σχολική ιστορία  να αναδειχθεί και να μείνει μόνιμα στο χώρο που της ταιριάζει.

Όσοι διαθέτουν φωτογραφικό υλικό και θέλουν να το μοιραστούν μαζί μας παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με το σχολείο (2310696267 ,[email protected])

Να τονίσουμε ξανά ότι οι φωτογραφίες θα επιστραφούν στους κατόχους τους με απόλυτη ασφάλεια.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.