Ωραιόκαστρο: Φόρο Τιμής ζητάει ο Η.Τσακαλίδης να αποδοθεί στις 353.000 ψυχές

Τον ελάχιστο φόρο τιμής ζήτα να αποδοθεί ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλής Τσακαλίδης και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων και φίλων Ωραιοκάστρου για τα 101 χρόνια της γενοκτονίας των Ποντίων.

Με ηλεκτρονική επιστολή του προς το Δήμαρχο Ωραιοκάστρου  Παντελή Τσακίρη ζητάει το βράδυ της 19ης Μαΐου να φωταγωγηθεί το δημαρχείο και να κυματίζει η σημαία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας :

Κύριε Δήμαρχε,

Ένας αιώνας κι ένας χρόνος συμπληρώνονται φέτος από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από τις ορδές του Κεμαλικού καθεστώτος, που είχε ως αποτέλεσμα 353.000 αθώα θύματα και τον εκπατρισμό των προγόνων μας από τις εστίες όπου έζησαν και μεγαλούργησαν για πάνω από 2.700 χρόνια.

Δυστυχώς η παγκόσμια πανδημία του κορωνοιού δεν θα μας επιτρέψει φέτος να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής που μας αναλογεί. Δεν θα υποστείλουμε όμως την διεκδίκησή μας για την Παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων μας.

Σας υποβάλλω λοιπόν αίτημα όπως το βράδυ της 19ης Μαίου 2020 το δημοτικό μας κατάστημα φωτιστεί κατάλληλα με τα αρμόζοντα χρώματα ( πορφυρό και μαύρο ) ως ελάχιστη απόδοση τιμής, ενώ αυτονόητο θεωρώ ότι η σημαία του δημαρχείου θα κυματίζει μεσίστια καθ όλη τη διάρκεια της 19ης Μαίου 2020.

Το αίτημά μου αυτό είναι το ελάχιστο που αισθάνομαι ότι μπορώ να κάνω στη μνήμη των γενοκτονηθέντων προγόνων μου, ως ένα βουβό μνημόσυνο κι ευελπιστώ να τύχει της έγκρισής σας και της υλοποίησής του“.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.