Ωραιόκαστρο: Ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων απο την Λαϊκή Συσπείρωση

Ωραιόκαστρο: Ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων απο την Λαϊκή Συσπείρωση

         Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου δηλώνει, για μία ακόμα φορά τη συμμετοχή του στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, στο πλευρό των ποντιακών οργανώσεων.

         Οφείλουμε, τόσο στα θύματα της γενοκτονίας όσο και στις μέλλουσες γενιές να σταθούμε στα γεγονότα του βίαιου ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου και άλλων μειονοτήτων.

         Είναι γνωστό ότι η πορεία της συγκρότησης του έθνους – κράτους της τουρκικής αστικής τάξης συνοδεύτηκε από τις διώξεις των μειονοτήτων, από το κόμμα των νεότουρκων. Τα πλήγματα δεν ήταν ίδια σε όλους, αφού ο φτωχός λαός ήταν αυτός που υπέστη τις μεγαλύτερες συνέπειες. Δεν είχαν απέναντί τους γενικά και αόριστα τους Τούρκους, αλλά την αστική τάξη της Τουρκίας που ήθελε να βγάλει από τη μέση το ελληνικό κεφάλαιο. Από την άλλη, η αστική τάξη της Ελλάδας, εγκατέλειψε τους Έλληνες του Πόντου. Τους φέρθηκε με το χειρότερο τρόπο και όταν διωγμένοι ήρθαν στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας εναντίον τους τα ακραία πολιτικά της στοιχεία και την κρατική καταστολή των αγώνων τους για κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι πληθυσμοί του Πόντου, όπως και της Μικράς Ασίας έγιναν βορά στα ανταγωνιστικά συμφέροντα των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

        Σήμερα, οι ίδιοι ανταγωνισμοί εγκυμονούν θανάσιμους κινδύνους για τους λαούς, κινδύνους που μόνο οι ίδιοι οι λαοί μπορούν με την πάλη τους να αποσοβήσουν.

         Από κει και πέρα, για πολλοστή φορά ανοίγονται ζητήματα που αξιοποιούνται για αποπροσανατολισμό από τη μακρόχρονη αντιλαϊκή λαίλαπα, για την οποία συνυπεύθυνοι είναι οι ελληνικές κυβερνήσεις, η Ε.Ε. και τα αστικά κόμματα.–

 

                                                                                          Ωραιόκαστρο 19-5-2020

                                                                                           Θεμελής  Αγγελος

                                                                                             ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.