Ωραιόκαστρο: Ψεκασμοί για τα κουνούπια – Οι πολίτες να αναφέρουν εστίες κουνουπιών

Ωραιόκαστρο: Ψεκασμοί για τα κουνούπια –
Οι πολίτες να αναφέρουν εστίες κουνουπιών

Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών που υλοποιεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου από τον περασμένο Μάιο στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο.
 Με οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου ειδικά συνεργεία συνεχίζουν να καταγράφουν και να χαρτογραφούν τις πιο σημαντικές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών στις Δημοτικές Ενότητες και να διενεργούν ψεκασμούς.
Ειδικότερα, διενεργούνται ψεκασμοί σε εστίες με μεγάλους πληθυσμούς από προνύμφες, όπως ρέματα, φρεάτια, κτηνοτροφικές μονάδες, βόθροι κλπ, ενώ γίνονται ψεκασμοί και σε όποιες περιοχές εντοπίζονται μολυσματικά κουνούπια.
 Επίσης, δίνεται βαρύτητα σε περιοχές, όπως παιδικές χαρές, πάρκα και άλση με εβδομαδιαίους ψεκασμούς για καλύτερα αποτελέσματα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
 Οι ψεκασμοί γίνονται από εξειδικευμένα συνεργεία με τη χρήση σκευασμάτων εγκεκριμένων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι δοσολογίες και οι εφαρμογές είναι σύμφωνες με την εγκεκριμένη ετικέτα του προϊόντος και δεν εγκυμονούν κανέναν απολύτως κίνδυνο για οργανισμούς πέρα των κουνουπιών.
 Τα συνεργεία διενεργούν εργασίες καταγραφής δυνητικών εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών, δειγματοληψίες προνυμφών σε ενεργές εστίες και ψεκασμούς προνυμφοκτονίας βάσει των ευρημάτων των παγίδων. Η συχνότητα των επαναληπτικών ψεκασμών προγραμματίζεται με βάση τα ευρήματα και την ένταση του φαινομένου στην κάθε Δημοτική Ενότητα.
 Παρακαλούνται οι δημότες να επισημαίνουν τυχόν εστίες κουνουπιών που εντοπίζουν στους προέδρους των Κοινοτήτων στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας ή να αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο email: [email protected].
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.