Ωραιόκαστρο : Όνειρο θερινής νυκτός το ογκολογικό νοσοκομείο

Ωραιόκαστρο : Όνειρο θερινής νυκτός το ογκολογικό νοσοκομείο

ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ

Στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου – κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου – αποκάλυψε ότι συνέταξε μια έκθεση τεκμηρίωσης για την εγκατάσταση του νέου ογκολογικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Λητής/ Δημοτική Ενότητα του Δήμου Ωραιοκάστρου. Όταν μάλιστα ζήτησα να μου χορηγηθούν αντίγραφα της επικοινωνίας του δημάρχου με κυβερνητικούς φορείς για το θέμα αυτό, ο δήμαρχος μου το αρνήθηκε.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου 2021, ο πρωθυπουργός της χώρας αναφέρθηκε στη λήψη απόφασης για την εγκατάσταση του νέου ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στην Βορειοδυτική πλευρά της πόλης, αποφεύγοντας όμως να προσδιορίσει ακριβή τοποθεσία.
Ένα μήνα περίπου αργότερα, οι βουλευτές Β Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, τοποθετήθηκαν επί του θέματος με δηλώσεις τους στην εφημερίδα ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ. Αξίζει να τις θυμηθούμε:
ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ: ” Η κατασκευή του νέου ογκολογικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης σε έκταση 347,7 στρεμμάτων στη Δ.Ε. Μυγδονίας του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι μια τεράστια επένδυση. Η τοποθεσία που επιλέχθηκε είναι η πλέον ιδανική καθώς πληροί όλες τις προυποθέσεις”.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ: ” Ο χώρος αυτός ( σημ. της εγκατάστασης του νέου ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης) – όπως διευκρίνησε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου- ανήκει στον δήμο Ωραιοκάστρου και συγκεκριμένα στη Δ.Ε Μυγδονίας- περιοχή Λητής. Χώρος τον οποίο γνωρίζω και αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη και ιδανικότερη λύση, απ όποια πλευρά κι αν το εξετάσει κανείς”.
ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: ” Η ετοιμότητα του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη να προσφέρει χώρο ιδανικών προδιαγραφών δίνει πλέον ρεαλιστική προοπτική που όμοιά της δεν έχω ξαναδεί”.
Αλλά και ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε επί του θέματος κατά την επίσκεψη του στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου περί τα μέσα του περασμένου Νοέμβρη. Τα μέλη του κλιμακίου της ΔΕΕΠ Β Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Θωμά Βράνο ( ο οποίος είναι και πρόεδρος στη ΑΝΕΘ, στην οποία έχει αναθέσει σωρεία μελετών και έργων ο δήμος Ωραιοκάστρου), σε σχέση με την εγκατάσταση του νέου ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, δήλωσαν ότι στηρίζουν το έργο της δημοτικής αρχής και θα εντατικοποιήσουν τη συνεργασία προς όφελος των πολιτών.
Κι ερχόμαστε στο σήμερα, με μια είδηση καταχωρημένη στο έγκυρο site της πόλης μας GRTIMES, που ούτε λίγο ούτε πολύ φέρει την εγκατάσταση του νέου ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου στη Σταυρούπολη του Δήμου Παύλου Μελά!
Δείτε επακριβώς τι αναφέρει: ” Στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου έχει πλέον η κυβέρνηση στρέψει το βλέμμα της για την κατασκευή του νέου ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, καθώς η περιοχή υπερτερεί από άποψη προσβασιμότητας σε σχέση με τη Λητή, ενώ προσφέρεται για τη δημιουργία ενός ευρύτερου πόλου ιατρικών υπηρεσιών, καθώς σε μικρή απόσταση βρίσκονται τα νοσοκομεία 424 και ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ. Μάλιστα η επιλογή αυτή υποστηρίζεται από δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης αλλά και από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως- Σταυρούπολης κ.κ.Βαρνάβα”.
Έτσι έχουν τα γεγονότα μέχρι σήμερα.
Οφείλει λοιπόν ΑΜΕΣΑ ο δήμαρχος να αναλάβει εκστρατεία ματαίωσης της εκδοχής αυτής και να επιμείνει στην αρχική εκδοχή, πριν είναι αργά. Πολύ φοβούμαι μη μας έχουν ήδη πιάσει στον ύπνο, βλέποντας άλλο ένα όνειρο θερινής ( παρά τις ισχύουσες καιρικές συνθήκες) νυκτός.
Ηρακλής Τσακαλίδης, δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου “Συνεργία Τώρα” 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.