Ωραιόκαστρο: 35 απλήρωτοι εργαζόμενοι επιβιώνουν με δυσκολία – Τι λέει ο πρόεδρος της ΔΟΠΠΑΩ

Ωραιόκαστρο: 35 απλήρωτοι εργαζόμενοι επιβιώνουν με δυσκολία –
Τι λέει ο πρόεδρος της ΔΟΠΠΑΩ

35 εργαζόμενοι του ΔΟΠΠΑΩ, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, παραμένουν απλήρωτοι στα δεδουλευμένα τους και πολλούς μήνες.

Την κατάσταση  που βιώνουν οι εργαζόμενοι περιγράφουν με το παρακάτω κείμενο που στάλθηκε στο oraiokastro24.gr και αποδίδουν τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν 35 οικογένειες:

“Ρωτάνε πως τα βγάζουμε πέρα; Έχουμε έξοδα μεταφορικά για να πάμε και να γυρίσουμε από την δουλειά μας, έχουμε λογαριασμούς απλήρωτους, ενοίκιο, τηλέφωνα σε κάποιους θα τους κοπεί το ρεύμα!
Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις καθημερινές ανάγκες τα φροντιστήρια των παιδιών μας. Ήδη έχει πάει 6 Δεκεμβρίου και μπαίνουμε στο 4ο μηνα που δεν έχουμε παρει ενα ευρω. Όλους αυτούς τους μήνες οχι μόνο δεν έχουμε λείψει ούτε μια μέρα από την δουλειά μας, αλλά δουλεύουμε με αυτοθυσία και περίσσια αγάπη για τους μαθητές μας. Θέλουμε να στηρίξουμε τον τόπο μας, θέλουμε να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία.
Με τι; Περιμένοντας την εργασιακή αμοιβή μας σε ημερομηνία χρονικά απροσδιόριστη και έχοντας απλήρωτους λογαριασμούς και οικογένειες να μην μπορούμε να τους προσφέρουμε τα στοιχειώδη(ούτε καν τα βασικά) Πρέπει όλοι μας μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουμε πληρωθεί. Οι υποχρεώσεις μας τρέχουν και θα είναι έγκλημα να υπάρξουν ανθρωποι οι οποίοι ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ με κομμένο το ρεύμα και με άδειο ψυγείο μέρες που είναι. Θέλουμε να αποφύγουμε συνάδελφοι να καταφύγουν σε ενέργειες απελπισίας. Διαβάζουμε τα μηνύματα απόγνωσης τους, προσπαθούμε να τους ηρεμήσουμε, προσπαθούμε να τους δώσουμε κουράγιο. Αλλά μέχρι πότε; Ο ένας μας γράφει ότι όπου νάναι του κόβουν το ρεύμα, ο άλλος που μένει στο ενοίκιο ότι δεν ξέρει που θα ξημερώσει η οικογένεια του. ΕΝ ΕΤΗ 2022 ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ! ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ”

To oraiokastro24.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΟΠΠΑΩ κ. Άγγελο Πανούση για το σοβαρό αυτό θέμα και μας δήλωσε:

Γνωρίζουμε πολύ καλά το θέμα των εργαζομένων μας. Είμασταν και είμαστε δίπλα τους. Σε συχνή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες πιέζουμε ώστε να καταβληθούν όσο το δυνατό συντομότερα τα χρήματα. Προς θεού κανείς δε θέλει να καθυστερούν οι μισθοδοσίες των εργαζομένων. Θέλω να τονίσω ότι οι εργαζόμενοί μας παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τις οποίες αναγνωρίζουμε, είναι άξιοι συγχαρητηρίων καθώς εργάζονται με ζήλο και προσφέρουν το καλύτερο που μπορούν στις δομές του ΔΟΠΠΑΩ και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε. Τις επόμενες ημέρες έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις από την ΕΕΤΑΑ ότι θα καταβληθούν οι δύο πρώτες μισθοδοσίες.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.