Ωραιόκαστρο: 54ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. 2021 – Η χωμάτινη διαδρομή

Θύμησες ξυπνάει η επιλογή του Α.Ο.Θ. να διοργανώσει χωμάτινο αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα μετά από πάρα πολλά χρόνια. Σε μια περιοχή που φιλοξένησε επί σειρά ετών δύο από τους μεγαλύτερους χωμάτινους αγώνες της χώρας, το Ράλλυ Χαλκιδικής και το Ράλλυ Δ.Ε.Θ., ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει όλα τα ρίσκα κάνοντας μια νέα αρχή στο χώμα, μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, όταν και διοργάνωσε το τελευταίο χωμάτινο Ράλλυ Θερμαϊκού. Να θυμηθούμε τα παλιά!

Το εγχείρημα δεν είναι καθόλου εύκολο, με την απουσία χωμάτινων αγωνιστικών από το Βορρά, όμως είμαστε πεπεισμένοι ότι το στοίχημα θα κερδηθεί και οι αγωνιζόμενοι από όλη την Ελλάδα θα αγκαλιάσουν τον αγώνα.

Με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Ωραιοκάστρου  αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με πολλή δουλειά και πολύ μεράκι, ετοιμάστηκαν δύο πανέμορφες ειδικές διαδρομές στα ορεινά του Ωραιοκάστρου, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την καρδιά της συμπρωτεύουσας. Δύο χωμάτινες ειδικές που τα έχουν όλα. Γρήγορα κομμάτια, τεχνικά κομμάτια, διαφορετικές ποιότητες χώματος, άλματα, περάσματα από χωριά, πανοραμικά κομμάτια και πάρα πολλές προσβάσεις για θεατές. Προσβάσεις βατές για συμβατικά αυτοκίνητα από όλα τα γύρω χωριά, το Ωραιόκαστρο, τη Νεοχωρούδα, την Πεντάλοφο, το Μεσαίο, το Πετρωτό, το Μονόλοφο και το Μελισσοχώρι. Ειδικές διαδρομές πολύ εύκολες για αναγνωρίσεις από τους αγωνιζόμενους, με την απόσταση τους από το service ελάχιστα χιλιόμετρα. Αγώνας με 87 αγωνιστικά χιλιόμετρα και μόλις 30 χιλιόμετρα απλών διαδρομών είναι πολύ δύσκολο να σχεδιαστεί κι όμως ο Α.Ο.Θ. το κατάφερε, ελπίζοντας να αποζημιώσει πληρώματα και θεατές και να τους προσφέρει την απόλυτη διασκέδαση.

Η αρχή είναι πάντα η δύσκολη και ευελπιστούμε να καθιερώσουμε και πάλι το χώμα στη Βόρεια Ελλάδα ξεκινώντας από το χωμάτινο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. που θα διεξαχθεί στις 10 Οκτωβρίου και προσμετράει στο 57ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος.

Σε συνδυασμό με το ασφάλτινο σκέλος του Ράλλυ Δ.Ε.Θ. που θα λάβει χώρα στις 9 Οκτωβρίου σε ολοκαίνουριες ειδικές που δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιηθεί στον αγώνα, ελπίζουμε όλοι οι Θεσσαλονικείς να απολαύσουν μια πραγματική γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε ένα Σαββατοκύριακο που θα τους μείνει αξέχαστο.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.