Όλα όσα έκαναν οι παλιές νοικοκυρές και πρέπει να δοκιμάσετε και εσείς!

Όλα όσα έκαναν οι παλιές νοικοκυρές και πρέπει να δοκιμάσετε και εσείς!

Μπορεί η τάση του να σκεφτόμαστε φιλικά προς το περιβάλλον να κερδίζει συνέχεια έδαφος, αλλά η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα πράγματα που οι άνθρωποι ανακάλυψαν την τελευταία δεκαετία δεν είναι καινούργια. Διαβάστε παρακάτω 7 «τέχνες» του νοικοκυριού που γνώριζαν οι γιαγιάδες μας και ήρθε η ώρα να αναβιώσετε.

Απλώστε στον ήλιο τις πετσέτες και τα σεντόνια Τα σεντόνια και οι πετσέτες που στεγνώνουν με φυσικό αέρα και κάθονται στον ήλιο είναι πολύ καθαρότερα απ ‘ότι αν έμπαιναν στο στεγνωτήριο. Ο ήλιος θα τα απολυμάνει και παράλληλα θα εξοικονομήσετε περίπου 6% ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει το στεγνωτήριο.

τέχνες

Ο ήλιος θα τα απολυμάνει και παράλληλα θα εξοικονομήσετε περίπου 6% ηλεκτρική ενέργεια.

Προμηθευτείτε ένα βαρέλι για συλλογή νερού Αγοράστε ένα βαρέλι από κάποιο κατάστημα με προϊόντα κήπου ή χρησιμοποιήστε ένα αυτοσχέδιο δοχείο και τοποθετήστε το κάτω από κάποια υδρορροή. Όποτε βρέχει, το βαρέλι θα γεμίζει με νερό. Αυτό θα βοηθήσει να μειώσετε το νερό που διαβρώνει το έδαφος, θα μειωθεί η μόλυνση του αέρα και θα αναζωογονηθούν τα υπόγεια ύδατα. Επιπλέον, θα εξασφαλίσετε αρκετό νερό ώστε να ποτίζετε τα φυτά σας και να μειώσετε τον λογαριασμό.

τέχνες

Όποτε βρέχει, το βαρέλι θα γεμίζει με νερό.

Επανεφεύρετε το υπόγειο κελάρι Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να υπάρχει ένα πραγματικό κελάρι με βρώμικο πάτωμα στο υπόγειο του σπιτιού σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας δροσερός και σκοτεινός χώρος που δεν παγώνει τον χειμώνα. Μπορεί να βρίσκεται κάτω από τη σκάλα, σε μια γωνιά του υπογείου ή στο γκαράζ. Εκεί μπορείτε να αποθηκεύσετε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα μέσα σε κουτιά. Χρειάζεστε, επίσης, καλό εξαερισμό και σχετικά υψηλή υγρασία.

τέχνες

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας δροσερός και σκοτεινός χώρος που δεν παγώνει τον χειμώνα.

Συμπληρώστε τη θέρμανση με μια σόμπα Οι σόμπες pellet είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τα παραδοσιακά τζάκια και τις ξυλόσομπες, ενώ παράλληλα παράγουν πολύ λίγο καπνό και στάχτη. Η εγκατάστασή τους είναι εύκολη, καθώς δεν χρειάζονται χτιστή καμινάδα. Χρησιμοποιούν λίγη ενέργεια και καίνε αργά pellets που φτιάχνονται από ανακυκλωμένο, συμπιεσμένο πριονίδι. Μη διστάσετε, λοιπόν, να τις χρησιμοποιήσετε για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

τέχνες

Οι σόμπες pellet είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τα παραδοσιακά τζάκια και τις ξυλόσομπες.

Ανακαλύψτε ξανά τον βόρακα και τη μαγειρική σόδα Οι άνθρωποι καθάριζαν με απαλά και φυσικά προϊόντα, όπως τη μαγειρική σόδα, από την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου. Είναι ιδανική για τον καθαρισμό και τον αρωματισμό πολλών επιφανειών. Ο βόρακας είναι ένα στοιχείο που σχηματίζει κρυστάλλους και αποτελεί έναν εξαιρετικό καθαριστικό και απολυμαντικό παράγοντα. Και τα δύο είναι πολύ οικονομικά, μπορείτε να τα βρείτε εύκολα και θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα χημικά καθαριστικά που υπάρχουν στις μέρες μας.

τέχνες

Ο βόρακας είναι ένα στοιχείο που σχηματίζει κρυστάλλους και αποτελεί έναν εξαιρετικό καθαριστικό και απολυμαντικό παράγοντα.

Απωθήστε τον σκώρο με αρωματικά βότανα Για να προστατεύσετε τα υφάσματά σας χρησιμοποιήστε τούλια με γαρύφαλλο, ευκάλυπτο, λεβάντα, ξυλάκια κανέλας, φύλλα δάφνης και άλλα βότανα. Τα αγαπημένα σας ρούχα θα μυρίζουν υπέροχα, θα παραμείνουν καθαρά και θα απωθήσετε τον σκώρο ο οποίος είναι επιβλαβής για την υγεία.

τέχνες

Για να προστατεύσετε τα υφάσματά σας χρησιμοποιήστε τούλια με βότανα.

Χρησιμοποιήστε παλιές πετσέτες πιάτων Μειώστε την χρήση του χαρτιού κουζίνας και ξεκινήστε τη συλλογή από… vintage πετσέτες!  Μπορείτε να τις βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού, αλλά και online. Θα κάνετε οικονομία και παράλληλα θα προσθέσετε μια πινελιά χρώματος στην κουζίνα σας.

τέχνες

Μειώστε την χρήση του χαρτιού κουζίνας και ξεκινήστε τη συλλογή από… vintage πετσέτες!

Σπύρος Σούλης 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.