Όλγα Γεροβασίλη: Στόχος να πληγούν οι διαμαρτυρίες-Η νεολαία θα αντιδράσει και θα έχει και δίκιο

Όλγα Γεροβασίλη: Στόχος να πληγούν οι διαμαρτυρίεςΗ νεολαία θα αντιδράσει και θα έχει και δίκιο

“Έχουμε μία επίταση του αυταρχισμού και τη διάθεση της αστυνομοκρατίας και εγκαθίδρυση αστυνομικού κράτους στη χώρα, με ευκαιρία την πανδημία», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στον Δημήτρη Βενιέρη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, αναφορικά με την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση των διαδηλώσεων άνω των 100 ατόμων.

“Η απόφαση έχει στόχο να πλήξει μόνο τις διαμαρτυρίες, που η ίδια η κυβέρνηση γνωρίζει εκ των προτέρων ότι η ίδια προκαλεί, με προκλητικές νομοθετικές ρυθμίσεις, την ώρα που η κοινωνία είναι σε lockdown. Όπως, προκλητική είναι η απόφαση για αστυνομία εντός των πανεπιστημίων, η οποία συναντά τη διαφωνία της επιστημονικής κοινότητας, όλων των εμπλεκομένων φορέων, της κοινωνίας, των καθηγητών, των εκπαιδευτικών, των πρυτανικών αρχών και των ίδιων των αστυνομικών”, τόνισε η κ. Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως «άλλοθι» την πανδημία

“Το να περιοριστούν οι συναθροίσεις είναι πρόταση των λοιμωξιολόγων από το Μάρτιο, όμως σας θυμίζω το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που καλούσε τις κυβερνήσεις να μην χρησιμοποιήσουν την πανδημία ως άλλοθι αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων στις χώρες τους», συμπλήρωσε η κ. Γεροβασίλη.

“Η κυβέρνηση σκέφτεται μόνο τον τρόμο και την πάταξη, επιτίθεται στο πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, που είναι η νεολαία. Η νεολαία θα αντιδράσει στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης και θα έχει και δίκιο”, κατέληξε η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαγορεύονται οι συναθροίσεων για μία εβδομάδα σε όλη τη χώρα – Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.