Όλες οι νέες αποφάσεις του πρωθυπουργού

Όλες οι νέες αποφάσεις του πρωθυπουργού

“Πήραμε νωρίς δραστικά μέτρα, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πόσο αποτελεσματικά θα είναι. Οι επόμενες εβδομάδες είναι καθοριστικές. Είναι στο χέρι μας να αποδειχθούν σκληρές, αλλά όχι εφιαλτικές. Σας ζητώ να μη γκρεμίσουμε όσα χτίσαμε το τελευταίο διάστημα.” Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το σημερινό διάγγελμά του.

Και συνέχισε λέγοντας: “Το κακό θέλει έναν κρίκο δίπλα του για να απλωθεί. Αυτή την αλυσίδα του τρόμου μπορούμε να τη σπάσουμε εαν μείνουμε σπίτι, αποφεύγοντας κάθε περιττή επαφή. Αυτό το Σ/Κ ας δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: εφόσον δεν έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, μένουμε στο σπίτι.”

Ξεκαθάρισε ότι από τη συμπεριφορά μας εξαρτάται αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Και κάτι ακόμα: Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί,αναφερόμενος σε όσους επέλεξαν να “καταφύγουν” στα νησιά μας (δείτε σχετικά εδώ)

Ο Προϋπολογισμός αναθεωρείται. Πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3.8 δισ., θα διατεθούν ακόμη 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας και τουλάχιστον αλλά τόσα από το ΕΣΠΑ. Σύνολο 10 δισ., χωρίς τις προβλέψεις για την παροχή πρόσθετης ρευστότητας στις επιχειρήσεις.

Οι αποφάσεις για τους εργαζόμενος και τις επιχειρήσεις έχουν ως εξής:

Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο

Έκτακτο δώρο για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και για τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας.

Έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου θα δοθεί και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους.

800 ευρώ και στους άνεργους που απολύθηκαν από 1η Μαρτίου μέχρι 18 Μαρτίου

800 ευρώ και στους ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο μεγαλύτερος πλούτος του τόπου μας είναι οι άνθρωποί του – οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Και η δική τους υγεία είναι η πρώτη μου φροντίδα. Ας μείνουμε υπεύθυνοι και πειθαρχημένοι. #μένουμεσπιτι, μένουμε αισιόδοξοι, μένουμε αποφασισμένοι, μένουμε υγιείς!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.