“Όταν ανθίζουν πασχαλιές”συναυλία απο την μικτή και παιδική χορωδία Γαλήνης

Η μεικτή χορωδία Τιμίου Σταυρού Γαληνης Ωραιοκάστρου, ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2015 από τον παν. Αρχ. π. Δημήτριο Πλουμή και τη σημερινή μαέστρο Ιωσηφίνα Κατωφλίδου, ενώ σήμερα τη γενική ευθύνη της χορωδίας έχει ο σημερινός προϊστάμενος του ναού παν. Αρχιμ. π. Εφραίμ Σαμαράς. Η χορωδία αριθμεί 40 γυναίκες και άνδρες.

Βασικός της στόχος η συμβολή της στην ανάδειξη της ελληνικής κυρίως μουσικής μέσα από τη χορωδιακή πράξη και σπουδή. Στο μικρό διάστημα λειτουργίας της παρουσίασε αφιερώματα σε συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς που με το έργο τους επηρέασαν και εξέλιξαν την ελληνική μουσική όπως στο Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκη, Σταύρο Κουγιουμτζη, Νίκο Γκάτσο, αλλά και αφιερώματα στο δημοτικό τραγούδι.

Έδωσε συναυλίες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, πήρε μέρος σε χορωδιακές συναντήσεις και συνεργάστηκε με εξαιρετικούς τραγουδιστές και μουσικούς. Κορυφαία στιγμή της Χορωδίας η σύμπραξή της με τα μουσικά σχήματα του πολιτιστικού σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» στο αφιέρωμα που έγινε στον Διονύση Σαββόπουλο, στο οποίο και ο ίδιος συμμετείχε, τον Μάρτιο του 2017 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τη Χορωδία διευθύνει από την ίδρυσή της η Ιωσηφίνα Κατωφλίδου.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.