1η βιντεοσκόπηση αγνώστου σπηλαίου στο Παλαιό Πευκωτό Αριδαίας

1η βιντεοσκόπηση αγνώστου σπηλαίου στο Παλαιό Πευκωτό Αριδαίας

Σπήλαιο Παλαιού Πευκωτού Δήμου Αλμωπίας Αριδαία .
Το μικρό χωριό Παλαιό Πευκωτό με την παλιά ονομασία «Σμπόρτσκο» δίπλα στην Αριδαία κρύβει απίστευτα πολλές φυσικές ομορφιές .
Το χωριό αυτό αναφέρετε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη πλατεία Συντάγματος στην Αθηνα , οπου είναι αφιερωμένο στους αφανείς πεσόντες των εθνικών αγώνων. Ακριβώς κάτω από το βουνό Πινοβο όπου ρέουν πάντα κρυστάλλινα νερά . Οι πληροφορίες που έχουμε για αυτό το σπήλαιο είναι λίγες μα μυστήριες.

Άγνωστο σπήλαιο σε άγρια περιοχή δύσκολο στην πρόσβαση του , ευτυχώς που υπάρχουν άτομα σαν τον Ιωάννη Σαπακολη που έχει ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο του και θέλει να τον αναδεικνύει τον ευχαριστώ που με έδειξε εμπιστοσύνη για την εξερεύνηση του υπέροχου αγνώστου αυτού σπηλαίου.
Έτσι έχουμε την 1η Πανελλήνια βιντεοσκόπηση .

Η ιστορία λέει ….. Κάποτε στο εμφύλιο 4 αντάρτες μπήκαν μέσα , ο ένας έκατσε έξω στην είσοδο οι άλλοι 3 δεν βγήκαν ποτέ , ο αντάρτης που έμεινε στη είσοδο του σπηλαίου τους περίμενε 3 ημέρες ……. Μετά από πολλά χρόνια κάποιο βρήκαν ανθρώπινα οστά …. Κάπου εδώ η ιστορία ξεχνιέται στο πέρασμα του χρόνου , όπως είδαμε και εμείς , επίδοξοι χρυσοθήρες έσκαψαν σε όλο σχεδόν το σπήλαιο , αν βρήκαν κάτι κανείς δεν ξέρει . Το σίγουρο είναι ότι έκαναν καταστροφές σε κάποιους σταλακτίτες Η αύρα του σπηλαίου είναι μυστήρια και η είσοδος του πολλή καλά κρυμμένη σε απόκρημνο σημείο μέσα στο πυκνό δάσος . Εμείς πάντως με την απύθμενη όρεξη μας για εξερεύνηση και χωρίς ακριβά και καλά σύνεργα σας μεταφέρουμε όσο μπορούμε εικόνες εκατομμυρίων ετών !!!!!!!

Φωτιάδης Νίκος  (20 ~ 06 ~ 2020)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.