1η Μάη: Πανελλαδική 24ωρη απεργία – Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

1η Μάη: Πανελλαδική 24ωρη απεργία – Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Συγκεκριμένα η πρώτη στάση θα πραγματοποιηθεί την Μ. Τετάρτη, 1η Μαΐου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και η δεύτερη από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
Τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια της νυχτερινής γραμμής Ν1, που πραγματοποιεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε την φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και ολόκληρη η Ελληνική Κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχών και ανοχών της.

Στο Γενικό πλαίσιο των διεκδικήσεων οι Εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες προσθέτουμε τα αιτήματά μας για

  • Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Διατήρηση και διεύρυνση του Δημόσιου χαρακτήρα των Συγκοινωνιών.
  • Βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στην εργασία.
  • Ανασυγκρότηση του στόλου λεωφορείων.
  • Όχι σε αναδρομική απώλεια κεκτημένων.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Τιμώντας τους Πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Ισότητα, την Ελευθερία και την Ειρήνη, οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν  στην  απεργιακή  συγκέντρωση  την  Τετάρτη 1 Μάη, στις 10:30 μπροστά στο Ε.Κ.Θ.

Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.”

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.