1ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ”

1ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
“Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ”

Ο Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων “Ερωτόκριτος” διοργανώνει το 1ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ”.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου και τη Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στο Δημοτικό Μέγαρο “Παύλος Μελάς” στο Παλαιόκαστρο.

50 Πολιτιστικοί Σύλλογοι από τον Νόμο Θεσσαλονίκης, Σερρών και Καβάλας και 1.000 παιδιά θα ενώσουν τις δυνάμεις για καλό σκοπό.

“Τα παιδιά θα στείλουν μήνυμα ελπίδας για την…. ΕΛΠΙΔΑ”

Μέρος των Εσόδων του Φεστιβάλ θα δοθεί στο Σύλλογο Φίλων της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου η ΕΛΠΙΔΑ.

•16:30 Ώρα Έναρξης Προγράμματος Σάββατο 20 Απριλίου (Απόγευμα)

•9:45 Ώρα Έναρξης Προγράμματος Κυριακή 21 Απριλίου (Πρωί)

•17:15 Ώρα Έναρξης Προγράμματος Κυριακή 21 Απριλίου (Απόγευμα)

Σας περιμένουμε στο φεστιβάλ μας!!!

 

Διοργάνωση Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ

Υπεύθυνος Φεστιβάλ: Γιαννάκης Πολύδωρος, Αντιπρόεδρος Συλλόγου και Χοροδιδάσκαλος (Απόφοιτος Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Α.Π.Θ. με Ειδίκευση στον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό).

Ο Σύλλογος μας δραστηριοποιείται σε 3 άξονες:

Παράδοση

Ιστορία

Κοινωνική Προσφορά

Υπήρχε εδώ και χρόνια η ανάγκη να γίνει όχι απλά μια δράση στο Ωραιόκαστρο αλλά μια μεγαλύτερη και πιο σπουδαία εκδήλωση με σκοπό να αντιληφθούν τα παιδιά του συλλόγου μας αλλά και όσων Συλλόγων συμμετέχουν το ποσό σημαντική είναι η ενασχόληση τους με την Παράδοση του τόπου μας.

Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ” όπου παιδιά και έφηβοι θα συμμετέχουν παρουσιάζοντας χορούς, ήθη και έθιμα από το τόπο τους.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιείται σε ένα Σαββατοκύριακο με 3 διαφορετικά προγράμματα διάρκειας 3-4 ωρών το καθένα.

Ένας από τους στόχους του Φεστιβάλ έχει να κάνει με την κοινωνική προσφορά και γι’ αυτό κάθε χρόνο μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ θα στηρίζει Φιλανθρωπικούς Φορείς.

Για το φετινό φεστιβάλ έχει αποφασιστεί με Μέρος των Εσόδων να βοηθήσουμε το Σύλλογο της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου η ΕΛΠΙΔΑ.

Το 1ο Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει 50 Πολιτιστικούς Συλλόγους από Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Χαλκιδική κ.α. με περισσότερα από 1.000 παιδιά να ενώνουν τις δυνάμεις τους.

“Τα παιδιά θα στείλουν μήνυμα ελπίδας για την…..ΕΛΠΙΔΑ”

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.