100 χρόνια Ωραιόκαστρο – Οι προτάσεις της “Συνεργασίας Τώρα” για τον εορτασμό τους

100 χρόνια Ωραιόκαστρο – Οι προτάσεις της “Συνεργασίας Τώρα” για τον εορτασμό τους

ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ”ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ” ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:
1) Ανάρτηση σημαίας μεσίστια -κατά την θλιβερή επέτειο, σε όλες τις κοινότητες του Δ. Ωραιοκάστρου.
2) Δίπλα στο πανώ για την Ποντιακή Γενοκτονία, να τοποθετηθεί κι ένα για τα 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.
Το λογότυπο το πήραμε από την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων και ευχαριστούμε τον πρόεδρο Α. Οραήλογλου και τα μέλη του Δ.Σ..
3) Φύτευση 100 δένδρων ελιάς σε συνεργασία με τους Συλλόγους σε κάποιο εμβληματικό σημείο του Δήμου Ωραιοκάστρου.
4) Διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας και προβολής ντοκυμαντέρ, σχετικά με τα πρώτα χρόνια διαβίωσης των προσφύγων και την ιστορική αναδρομή-ανάπτυξη του Δ.Ωραιοκάστρου .
5) Διοργάνωση έκθεσης Εικόνων και Κειμηλίων των προσφύγων σε συνεργασία με τον Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου και τους Ι.Ν. του Δήμου.
6) Διοργάνωση θεατρικής-αφηγηματικής βραδιάς σε συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων και με συμμετοχή των μεγαλύτερων κατοίκων, σχετικά με την συμβίωση των πρώτων χρόνων μεταξύ γηγενών και προσφύγων.
7) Διοργάνωση στα δημοτικά σχολεία διαγωνισμού ζωγραφικής, με θέμα την Μικρασιατική καταστροφή.
8) Πρόταση στα γυμνάσια-λύκεια και στους συλλόγους, να ανεβάσουν μια θεατρική παράσταση με θέμα τη Μικρασιατική καταστροφή.
9) Εθελοντικές αιμοδοσίες, συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες του πολέμου στην Ουκρανία καθώς και συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, τους τοπικούς φορείς και τους συλλόγους για την δυνατότητα φιλοξενίας ομογενών από την πολύπαθη Μαριούπολη και όχι μόνον!
10) Πολιτιστική βραδιά με μουσική, τραγούδι, χορό και δρώμενα σε συνεργασία με τους συλλόγους και τους καλλιτέχνες του δήμου Ωραιοκάστρου και όχι μόνον!
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.