12/03/2016 – 12/03/2018 Επέτειος καταστροφής Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας

12/03/2016 – 12/03/2018
Επέτειος καταστροφής Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας

• Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρούδας «Ο Μέγας Αλέξανδρος»
• Ιερός Ναός Αγ. Νικολάου Νεοχωρούδας
• Τοπική Κοινότητα Νεοχωρούδας
• Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Καλλιθέας
• Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Καλλιθέας
• Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Νεοχωρούδας
• Αθλητικός Σύλλογος «Νίκη» Νεοχωρούδας
• Αθλητικός Σύλλογος «Αγ. Γεώργιος» Νεοχωρούδας


​Όπως γνωρίζετε από τις 12.3.2016 το Πνευματικό κέντρο Νεοχωρούδας κάηκε ολοσχερώς από φωτιά που προκλήθηκε στη προσπάθεια κλοπής του A.T.M. της Τράπεζας Πειραιώς που βρισκόταν στο εσωτερικό του κτηρίου.
​Έκτοτε πολλές υποσχέσεις λάβαμε για την αποκατάσταση του από τους αρμόδιους φορείς αλλά καμία δεν πραγματοποιήθηκε. Πέραν μίας τεχνικής μελέτης του Δήμου Ωραιοκάστρου ουδέν.
​Με την παρούσα Διαμαρτυρόμαστε για την αδιαφορία των υπεύθυνων και των αρμόδιων φορέων καθώς και καλούμε όσους μπορούν και έχουν πραγματική βούληση να μας βοηθήσουν, να αποκαταστήσουμε το κτήριο αυτό το οποίο αποτελούσε κέντρο πολιτισμού της περιοχής.
​Οι ανωτέρω σύλλογοι αριθμούμε πλέον των 3.500 μελών ο οποίοι ενεργά δραστηριοποιούμαστε για την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και της ενασχόλησης των νέων ανθρώπων με το συλλογικό γίγνεσθαι. Το πνευματικό κέντρο αποτελούσε σημείο αναφοράς των δράσεων όλων των συλλόγων αλλά πολύ περισσότερο των σχολείων της περιοχής, τα οποία στερούνται αίθουσας εκδηλώσεων.
​Στην προσπάθεια μας να αποκαταστήσουμε αυτό το μεγάλο πολιτιστικό έλλειμμα στην περιοχή μας, θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο προσπαθώντας να αφυπνίσουμε όχι μόνο τους αρμόδιους φορείς αλλά και κάθε ευαίσθητο πολιτισμικά φορέα δημόσιο ή ιδιωτικό προκειμένου να σταματήσουμε την πολιτισμική υποβάθμιση που υφίσταται η περιοχή και η νέα γενιά της περιοχής μας.

3E4CDFF4-FF87-46E5-B5DB-A9FACFDC8DAC

CB0076AD-C280-4F31-BA70-8F6E99ECE839

​Θεσσαλονίκη 05.03.2018

Με τιμή,
Οι εκπρόσωποι.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.