1500 Ειδικοί Φρουροί Η προκήρυξη και τα κριτήρια

1500 Ειδικοί Φρουροί Η προκήρυξη και τα κριτήρια 

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την πρόσληψη των 1.500 ειδικών φρουρών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι συμβάσεις πρόσληψης θα είναι πενταετούς θητείας και σε αυτήν περιλαμβάνεται και ο χρόνος βασικής εκπαίδευσης.

Μετά τη συμπλήρωσή της, οι Ειδικοί Φρουροί, που θα έχουν προσληφθεί, θα μπορούν να παραμείνουν μόνιμα στο Σώμα, ύστερα από αίτησή τους και εφόσον κριθούν ικανοί από τα αρμόδια συμβούλια.

Ποια είναι τα κριτήρια εισαγωγής στο προσωπικό των Ειδικών Φρουρών της Αστυνομίας;

Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Η Ελληνική Αστυνομία, προσλαμβάνει με το σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων Ειδικούς Φρουρούς και Συνοριακούς Φύλακες, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις έπειτα από σχετική προκήρυξη και εφόσον κριθούν ΙΚΑΝΟΙ στις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργούνται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η πρόσληψη των Ειδικών Φρουρών γίνεται με βάση τα κατωτέρω αντικειμενικά κριτήρια:

  • Το γενικό βαθμό Απολυτηρίου ή Πτυχίου Λυκείου ή Τ.Ε.Ε. (Β΄ κύκλου).
  • Την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ως έφεδροι Αξ/κοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή ως Ε.Π.Υ. στις Ένοπλες Δυνάμεις.
  • Το επίπεδο γνώσης ξένης γλώσσας.
  • Την κατοχή πτυχίου δημόσιου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας» (Τίτλοι σπουδών ιδιωτικού Ι.Ε.Κ. έστω και αν χαρακτηρίζονται ισότιμοι, δεν λαμβάνονται υπόψη).
  • Την κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου, μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου.
  • Αν είναι τέκνο προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που δολοφονήθηκε ή τραυματίσθηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού.
  • Αν είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.