17 ημέρες παραμένουν εγκλωβισμένοι 13 Έλληνες οδηγοί στα σύνορα Ιράκ – Τουρκίας

17 ημέρες παραμένουν εγκλωβισμένοι 13 Έλληνες οδηγοί στα σύνορα Ιράκ – Τουρκίας

17 ημέρες πέρασαν και παραμένουν ακόμη εγκλωβισμένοι οι 13 Έλληνες οδηγοί στα σύνορα Ιράκ – Τουρκίας.

Σε επικοινωνία μας με τον κ.Χουτουριάδη,έναν εκ των δεκατριών οδηγών,μας ενημέρωσε οτι το πρόσχημα της “ομηρίας” τους αρχικά ήταν ο κορονοϊός. Ένα πρόσχημα πέρα ως πέρα ψευδή απο την στιγμή που εξετάστηκε μόνο ένας οδηγός και βγήκε αρνητικός στον ιό.
Έπειτα τους ανακοίνωσαν απο πλευράς της Τουρκίας οτι δεν αφήνουν κανένα ξένο αυτοκίνητο να περάσει τα σύνορα χωρίς καμία αιτιολογία.
Οι οδηγοί επικοινώνησαν με την ομοσπονδία τους και το υπουργείο μεταφορών και εξωτερικών αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση.

Ακολούθησε η έκκληση της γυναίκας του,εκφράζοντας την αγωνία και τον φόβο όλων των οικογενειών που έμειναν πίσω. Μας τόνισε ότι πλέον δεν έχουν να φάνε και ότι απο την μη τήρηση των κανόνων υγιεινής φοβούνται μην πάθουν κάτι.

Την επόμενη ημέρα συγγενείς και φίλοι των οδηγούν βρέθηκαν στα γραφεία της ΟΦΑΕ για να βρουν όλοι μαζί μια λύση. Η πιο πιθανή ήταν να επιστρέψουν οι Έλληνες οδηγοί αεροπορικός και τα αυτοκίνητά τους να τα μεταφέρουν απο Τούρκους οδηγούς εως τους Κήπους.

Δεκαεπτά ημέρες μετά και ενώ βρέθηκαν εθελοντές για να μεταφέρουν τα αυτοκίνητα,βγήκαν ασφάλειες και βίζες η Τουρκία απάντησε με ένα περιμένετε .

Ο Γολγοθάς και των δεκατριών οδηγών και των οικογενειών τους συνεχίζεται….
Αναμένεται η άμεση παρέμβαση της κυβέρνηση για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων οδηγών.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.