40 χρόνια από τον σεισμό της Θεσσαλονίκης, Οι παλαιότεροι θυμούνται, οι νεότεροι μαθαίνουν

Πιστό στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό του έργο, το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (ΑΜΦΙΘ)διοργανώνουν, υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, εκδήλωση αφιερωμένη στον σεισμό της Θεσσαλονίκης του Ιουνίου 1978, ένα συμβάν ορόσημο για την ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Screenshot_5

 

 

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου) και ώρες 18:30-21:00, αποτελεί παράλληλη δράση της έκθεσης «1978-2018, 40 Χρόνια από τον Σεισμό της Θεσσαλονίκης, Οι παλαιότεροι θυμούνται, οι νέοι μαθαίνουν», που πραγματοποιείται στον πολυχώρο πολιτισμού Ισλαχανέ (Ε. Ζωγράφου 2) έως τις 30 Ιουνίου 2018.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί σύντομη παρουσίαση της έκθεσης από τον πολυχώρο πολιτισμού Ισλαχανέ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ομιλίες:

Σπύρος Παυλίδης, Καθηγητής Γεωλογίας, Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ

«Τα Ενεργά γεωλογικά ρήγματα των λιμνών Βόλβης – Λαγκαδά και Θεσσαλονίκης, γνώσεις τότε και σήμερα».

Κωνσταντίνος Παπαζάχος, Καθηγητής Σεισμολογίας, Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ «Η σημασία του σεισμού του 1978 για την αντισεισμική προστασία της Θεσσαλονίκης και την εξέλιξη της σεισμολογικής έρευνας και επιχειρησιακής παρακολούθησης της σεισμικότητας στην Ελλάδα».

Ασημίνα Κούρου, Δρ. Γεωλόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ)

«40 χρόνια μετά τον σεισμό της Θεσσαλονίκης: Η Κοινωνική Αντισεισμική Πολιτική από το 1978 έως σήμερα – Ο ρόλος του ΟΑΣΠ».

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Screenshot_4

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.