5 «Παλιές» Τάσεις της Διακόσμησης που δεν μας Έχουν Κουράσει Καθόλου

5 «Παλιές» Τάσεις της Διακόσμησης που δεν μας Έχουν Κουράσει Καθόλου

Οι τάσεις της διακόσμησης έρχονται και φεύγουν καθώς κάθε εποχή και κάθε χρονική περίοδος που διανύουμε έχει να προσφέρει καινούργιες ιδέες και προτάσεις.

Κάποιες από αυτές τις τάσεις φεύγουν αρκετά νωρίς. Κάποιες άλλες, ωστόσο, έχουν ξεκινήσει ως «μόδα» αλλά στην πορεία απέδειξαν πως ήρθαν για να μείνουν. Δείτε παρακάτω 5 τάσεις που έχουν αρκετά χρόνια που μπήκαν στα σπίτια μας και τελικά όχι απλώς δεν έχουν φύγει, αλλά θα θέλαμε να συνεχίσουμε να τις βλέπουμε.

Χαλιά Beni Ourain Γύρω στο 2011 εμφανίστηκε η τάση των χαλιών Beni Ourain. 7 χρόνια μετά, τα πανέμορφα αυτά μαροκινά χαλιά είναι ακόμα μέσα στα σπίτια μας και όχι άδικα. Είναι διακριτικά, αλλά καθόλου βαρετά. Προσφέρουν τον ιδανικό καμβά για να προσθέσετε χρώμα στο σπίτι σας και φέρνουν μια πολύ όμορφη υφή χωρίς να γίνονται υπερβολικά.

Είναι διακριτικά, αλλά καθόλου βαρετά.

Ακρυλικά έπιπλα Η καρέκλα του Philippe Starck με το όνομα «Louis Ghost Chair» βγήκε πρώτη φορά το 2002 και προκάλεσε μια… μανία για τα ακρυλικά έπιπλα. Ήταν μοντέρνα και ταυτόχρονα funky και ήταν ιδανική για μικρούς χώρους. 16 χρόνια μετά η τάση αυτή συνεχίζει να υπάρχει (όχι με την ίδια ένταση) και έχει τους λόγους της: τα ακρυλικά έπιπλα είναι μίνιμαλ, πρωτότυπα και δεν κλείνουν καθόλου τους μικρούς χώρους.

τάσεις της διακόσμησης

Τα ακρυλικά έπιπλα είναι μίνιμαλ, πρωτότυπα και δεν κλείνουν καθόλου τους μικρούς χώρους.

Προβιές Κι όμως, οι προβιές συνεχίζουν να απασχολούν τα σύγχρονα σπίτια και δεν είναι καθόλου ξεπερασμένες. Είναι πολύ άνετες, είναι ζεστές και φέρνουν μια μοναδική υφή στους χώρους. Είναι πολύ εύκολο, επίσης, να μεταμορφώσετε οποιαδήποτε πολυθρόνα ρίχνοντας απλώς πάνω της μία προβιά και δημιουργώντας μια πολύ ζεστή και χαλαρωτική γωνιά.

τάσεις της διακόσμησης

Οι προβιές συνεχίζουν να απασχολούν τα σύγχρονα σπίτια και δεν είναι καθόλου ξεπερασμένες.

Βαφή μαυροπίνακα Αν ανατρέξετε στο κοντινό παρελθόν, 5 ή 6 χρόνια πριν, θα θυμάστε ίσως ότι η βαφή μαυροπίνακα ήταν μια τεράστια τάση. Οι ιδιοκτήτες την χρησιμοποιούσαν παντού: στους τοίχους, στις πόρτες και… σε οτιδήποτε είχε αρκετά μεγάλη επιφάνεια ώστε να μπορεί κάποιος να γράψει πάνω του. Η βαφή μαυροπίνακα συνεχίζει να απασχολεί τα σύγχρονα σπίτια γιατί έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: σας επιτρέπει να γράψετε πάνω τους και να αλλάξετε τον χώρο όποτε το επιθυμήσετε!

τάσεις της διακόσμησης

Αν ανατρέξετε στο κοντινό παρελθόν, θα θυμάστε ίσως ότι η βαφή μαυροπίνακα ήταν μια τεράστια τάση.

Βιβλία ανά χρώμα Η τάση που θέλει τα βιβλία να οργανώνονται σύμφωνα με το χρώμα τους μετράει ήδη μια 5ετία και απ ‘ότι φαίνεται είναι αρκετοί αυτοί που την έχουν υιοθετήσει και δεν την αλλάζουν με τίποτα. Η συγκεκριμένη οργάνωση προσφέρει μια ιδιαίτερη χρωματική πινελιά στους χώρους και επίσης αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες που πλέον ξέρουν πού ακριβώς βρίσκεται κάποιο βιβλίο λόγω… του χρώματος!

τάσεις της διακόσμησης

Η τάση που θέλει τα βιβλία να οργανώνονται σύμφωνα με το χρώμα τους μετράει ήδη μια 5ετία.

Σπύρος Σούλης 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.