6 βασικές δεξιότητες που απαιτεί η αγορά εργασίας σήμερα

Οι ανάγκες που πρέπει να καλύψει ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή ένα στέλεχος προκειμένου η επιχείρηση του να είναι βιώσιμη και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αγοράς είναι πολυεπίπεδες.

Οι υπάλληλοι γραφείου και γενικότερα όσοι ασχολούνται με την γραμματειακή υποστήριξη οφείλουν να λειτουργούν σαν μικροί managers, και να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να δώσουν λύσεις.

Για να συμβεί αυτό, οποιαδήποτε εξειδίκευση και αν έχει κάποιος από προηγούμενες σπουδές του, σε όποια εκπαιδευτική βαθμίδα και αν έφτασε, οφείλει να αναπτύξει τα προσόντα του στους παρακάτω τομείς:

-Επικοινωνιακές δεξιότητες (Soft Skills)
Βρίσκουν εφαρμογή στην επικοινωνία στο εργασιακό περιβάλλον (εσωτερικό και εξωτερικό) με συναδέλφους, με ανώτερες ή κατώτερες διοικητικές βαθμίδες, στην διαχείριση δύσκολων πελατών, στην οργάνωση γραφείου, στην σωστή χρήση της γλώσσας του σώματος.

-Γνώση Εμπορικής Διαχείρισης (ERP προγράμματα)
Απαραίτητο εφόδιο προκειμένου να διαχειρίζεται κάποιος αποτελεσματικά πελάτες, προμηθευτές, πωλήσεις, αγορές…

-Γνώσεις digital marketing επιχειρήσεων
Η δυνατότητα διαχείρισης, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, της ιστοσελίδας και των social media της επιχείρησης είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών της επιχείρησης

-Καλή γνώση Η/Υ (Ψηφιακές δεξιότητες)
Κρίσιμης σημασίας ζήτημα για τον οποιοδήποτε υπάλληλο γραφείου αποτελεί η δυνατότητα σύνταξης εμπορικής επιστολής, διαχείρισης emails, χρήσης των εφαρμογών cloud, καταγραφή και επεξεργασία δεδομένων…..

-Τυφλό Σύστημα Πληκτρολόγησης
Απαραίτητη δεξιότητα για γρήγορη και αποτελεσματική εργασία

-Καλή Γνώση ξένων γλωσσών
Στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον οι εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές απαιτούν τη γνώση ξένων γλωσσών ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Expertin Danas συνδυάζουν hard και soft skills προκειμένου ο εκπαιδευόμενος καλύψει ενδεχόμενα κενά, να προσθέσει γνώσεις, να τονώσει τα αδύνατα σημεία, να αποκτήσει επαγγελματικές πιστοποιήσεις, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά όπως απαιτεί στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

Ενημερωθείτε για το Σεμινάριο Γραμματειακής Υποστήριξης, για την Πιστοποίηση Πληροφορικής αλλά και για τα προγράμματα εκμάθησης ΑγγλικώνΓερμανικών και Ρωσικών που σέβονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ενηλίκων μαθητών, και προσθέστε αξία στο βιογραφικό σας.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.