7ο ιατρικό ημερολόγιο με θέμα τον καρκίνο

7ο ιατρικό ημερολόγιο του δήμου Ωραιοκάστρου με ένα φλέγον θέμα…
Καρκίνος του μαστού:γνωρίζω,παθαίνω,προλαβαίνω
σε συνεργασία με το “άλμα ζωής”, Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού,είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού. Η μοναδικότητα του έγκειται στο ότι τα μέλη του, οι εθελόντριές καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

Το όραμα του Συλλόγου «’Αλμα Ζωής» είναι κάθε γυναίκα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού να έχει πλήρη ψυχοκοινωνική στήριξη και ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία, στην καριέρα της καθώς και στις διευκολύνσεις που τις παρέχονται από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Επίσης, κάθε γυναίκα σε κάθε γωνία της Ελλάδας να είναι ενημερωμένη για τον καρκίνο του μαστού, για τη σημασία και τις μεθόδους της έγκαιρής διάγνωσής του.
Σκοπός του Συλλόγου «’Αλμα Ζωής» είναι:
• Η Οργανωμένη Αλληλοβοήθεια (Pear Support)
• Η Ψυχοκοινωνική Στήριξη τόσο της γυναίκας που νοσεί, όσο και των μελών της οικογένειάς της
• Η Ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού πανελλαδικά για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους πρόληψης – έγκαιρης διάγνωσης
• Η Ενημέρωση των γυναικών με καρκίνο του μαστού για τα Δικαιώματά τους (ασφαλιστικά, παροχές ταμείων, εργασιακά)
• Η Διεκδίκηση ποιοτικής φροντίδας των ασθενών
Το επιστημονικό του έργο σχεδιάζεται και συντονίζεται από ειδικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εγκρίνεται από πολυμελή Διεπιστημονική Επιτροπή.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, “Αλμα Ζωής” έχει πάνω από 1.200 εγγεγραμμένα μέλη και 150 εκπαιδευμένες εθελόντριες. Διοικείται από 7 – μελές Διοικητικό Συμβούλιο και λειτουργεί με την υποστήριξη του 23 – μελής Επιστημονικής Επιτροπής. Ο Σύλλογος επίσης απασχολεί και 5 επαγγελματίες για την στελέχωσή του.

20131115-155330.jpg

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.