Αρχική ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ TOP NEWS Παντελής Τσακίρης: «Τέλος οι συζητήσεις για αιολικά πάρκα στο Ωραιόκαστρο – Ούτε...

Παντελής Τσακίρης: «Τέλος οι συζητήσεις για αιολικά πάρκα στο Ωραιόκαστρο – Ούτε έγιναν, ούτε είναι σε εξέλιξη, ούτε πρόκειται να γίνουν»

Παντελής Τσακίρης: «Τέλος οι συζητήσεις για αιολικά πάρκα στο Ωραιόκαστρο – Ούτε έγιναν, ούτε είναι σε εξέλιξη, ούτε πρόκειται να γίνουν»

Με τον πιο κατηγορηματικό και θεσμικό τρόπο ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, βάζει οριστικό τέλος σε κάθε σενάριο ή συζήτηση για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Θεσμικός κανόνας και όχι απλή πολιτική διαβεβαίωση

  • Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο ΑΠΕ: Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος, στο δημοσιευμένο ΦΕΚ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας προβλέπεται ρητά ότι απαγορεύεται η εγκατάσταση νέων αιολικών σταθμών στη Μητροπολιτική Περιοχή Θεσσαλονίκης, στην οποία υπάγεται ο Δήμος Ωραιοκάστρου.

  • Καμία αίτηση σε εξέλιξη: Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε ήδη επιβεβαιώσει πως δεν υφίστανται εκκρεμείς αιτήσεις ή σχεδιασμοί για αιολικά πάρκα στον Δήμο.

  • Απάντηση στις ανησυχίες: Μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές, ο κ. Τσακίρης υπογράμμισε ότι ήταν εύλογοι οι προβληματισμοί των δημοτών, ξεκαθαρίζοντας όμως πως η προστασία της περιοχής είναι πλέον απόλυτα οχυρωμένη θεσμικά.

«Καθαρή ενέργεια εκεί που πρέπει – Αυστηρή προστασία εκεί που οφείλουμε»

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν αντιμετωπίζει φοβικά τις ΑΠΕ, αναγνωρίζοντας τη σημασία τους για την ενεργειακή αυτονομία και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Ωστόσο, σημείωσε πως η ενεργειακή μετάβαση απαιτεί σωστή χωροθέτηση, κανόνες και σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες, διαμηνύοντας ότι ο φυσικός πλούτος του Ωραιοκάστρου προστατεύεται στην πράξη.

vendo
oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα