Έρευνα για την οικολογία και τη συμπεριφορά θήρευσης του λύκου

Έρευνα για την οικολογία και τη συμπεριφορά θήρευσης του λύκου

Επιστημονική έρευνα που θα αφορά την οικολογία και τη συμπεριφορά θήρευσης του λύκου για τη διαμόρφωση μίας στρατηγικής ελαχιστοποίησης των συγκρούσεων με στόχο τη βιώσιμη κτηνοτροφία, θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες στο Νομό Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τη σχετική άδεια που χορήγησε η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, η έρευνα διεξάγεται στα πλαίσια εκπόνησης διδακτορικής διατριβής (Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) υπό την επίβλεψη της αναπλ. καθηγήτριας κ. Βασιλικής Κατή.

Στόχος της έρευνας είναι η μελέτη και η παρακολούθηση της παρουσίας και της σχετικής αφθονίας του λύκου και των άγριων οπληφόρων στο Νομό Ιωαννίνων, καθώς και την επίδραση τους πάνω στα επίπεδα απωλειών του κτηνοτροφικού κεφαλαίου.

Η μεθοδολογία της έρευνας περιλαμβάνει την τοποθέτηση 20 αυτόματων υπέρυθρων φωτογραφικών παγίδων σε επιλεγμένες θέσεις [camera traps] για τη μελέτη του λύκου (Canis lupus) με παράλληλη διερεύνηση και του ζαρκαδιού (Capreolus capreolus) και του αγριόχοιρου (Sus scrofa).

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.