Έρχεται αύξηση στις πλαστικές σακούλες

Έρχεται αύξηση στις πλαστικές σακούλες  από το νέο έτος. Η τιμή της πλαστικής σακούλας καθώς με την αύξηση του ειδικού τέλους χρέωσης (συν τον φόρο) ανεβαίνει στα 0,09 ευρώ από τα 0,04 ευρώ που είναι σήμερα.

Στόχος είναι ο περιορισμός της χρήσης πλαστικής σακούλας, η οποία με βάση τα στοιχεία του ΙΕΛΚΑ και μόνο σε ό,τι αφορά το κανάλι των σούπερ μάρκετ που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία εκτιμάται ότι στο τέλος του 2018 θα έχουν διατεθεί 1,5 δισεκατομμύριο σακούλες λιγότερες σε σχέση με πέρυσι.

Κάθε έμπορος ο οποίος διαθέτει στους καταναλωτές λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς, εκτός από αυτούς που εκμεταλλεύονται περίπτερα και όσους ασκούν υπαίθριο εμπόριο οι οποίοι εξαιρούνται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, υποχρεούται να υποβάλλει ηλεκτρονικά στην ΑΑΔΕ δήλωση απόδοσης περιβαλλοντικού τέλους ανά τρίμηνο, την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη του τριμήνου αυτού. Συνεπώς, εφόσον σε κάποιο τρίμηνο ο έμπορος δεν διέθεσε στους πελάτες του καμία λεπτή πλαστική σακούλα δεν υποχρεούται στην υποβολή μηδενικής δήλωσης περιβαλλοντικού τέλους.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που η επιχείρηση έχει παύσει εξ ολοκλήρου τη διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών στους πελάτες της, π.χ. διαθέτει χάρτινες ή άλλου τύπου σακούλες για τις οποίες δεν επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.