Αναδημοσίευση αιτήματος συνάντησης Συλλόγων Γονέων με τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ωραιοκάστρου

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης στα σχολεία της περιοχής μας κατά την οποία πρέπει να παλεύουμε για τα αυτονόητα. Καθημερινά αιτήματα για ελλείψεις και ανάγκες των σχολείων αντιμετωπίζονται από τη διοίκηση του Δήμου με το χιλιοειπωμένο, και βολικό μάλλον, “λεφτά δεν υπάρχουν”
Είναι επίσης ξεκάθαρη η προσπάθεια των κυβερνήσεων να στρέφουν τους γονείς σε αναζήτηση χορηγών για τα πάγια έξοδα των σχολείων λες και πληρώνουμε λίγα ως φορολογούμενοι στην κεντρική κυβέρνηση!
Δε μπορώ να μη σχολιάσω και την τελευταία “λέξη της μόδας” την Μεγάλη 3Ε να μας ζητά like στο facebook για να ανακαινίσει το πιο ρημαγμένο σχολείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης! (και όλα αυτά με τη συγκατάθεση Δήμων, Διοίκησης της Εκπαίδευσης και λοιπών φορέων) Ποιος; Η Coca-cola που αποχώρησε από την Ελληνική αγορά γιατί βρήκε φτηνότερους σκλάβους στη Βουλγαρία, με το υγιεινότατο ρόφημα για παιδιά “που πάει με όλα”! (Η διαφήμισή της, φαντάζομαι, μετά την ανακαίνιση, θα δεσπόζει σε περιφανές σημείο του σχολείου για να “πληροφορεί” τα παιδιά μας για το θεάρεστο έργο της…)

Με μια πρόχειρη έρευνα διαπίστωσα ότι ο τελευταίος δημοσιοποιηθείς ισολογισμός της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας (αρμόδιας Υπηρεσίας για συντήρηση σχολικών μονάδων) παρουσιάζει υπόλοιπο στις 31/12/2011 43.787,51€
δείτε: http://et.diavgeia.gov.gr/f/sededo/ada/%CE%924%CE%927%CE%9F%CE%9A81-%CE%97%CE%A9%CE%A7
Η επιδότηση της Σχολικής Επιτροπής για το σχολικό έτος 2011-12 ανήλθε σε 101.465,16€
δείτε: http://www.ein.gr/sxolikesepitropes2011-12/symbaseis/0117.pdf
Πρόσφατα επίσης πληροφορηθήκαμε ότι επιδοτήθηκε ο Δήμος με 83.600€ για τη σχολική Επιτροπή από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σαφέστατα, τα έξοδα των σχολείων είναι ποικίλα με σημαντικότερο ίσως τη θέρμανση, αλλά όταν δεν υπάρχει καμία ενημέρωση προς την Ένωση Γονέων και τους Συλλόγους για το πού διοχετεύονται τα έσοδα και, κυρίως, με ποιο κριτήριο κατανέμονται, τότε όλα τα περί έλλειψης χρημάτων φαίνονται ύποπτα!

Καλώ, λοιπόν, την Ένωση Γονέων και τον κάθε Σύλλογο Γονέων ολόκληρου του Δήμου (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) να κινητοποιηθούμε και να απαιτήσουμε συνάντηση με τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου (προτείνω την πρώτη εβδομάδα Σεπτεμβρίου για να βρίσκονται όλοι εντός) ώστε να ενημερωθούμε για τη διαχείρηση. Είναι υποχρέωσή μας!

εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου
ο πρόεδρος, Ζαχαρίου Δημήτρης
email Συλλόγου: [email protected]
τηλ. επικοινωνίας: 6974935480

20130708-093309.jpg

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.