Αναστασιάδης: Στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα

Αναστασιάδης: Στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα

Για την επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη, μίλησε στον Ρ/Σ «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» της ΕΡΤ, ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης.

«… όσα ελέχθησαν από τον κ. Τσαβούσογλου , ήταν προβλέψιμα από την Ελληνική κυβέρνηση η οποία απάντησε άμεσα  , λέγοντας ότι όσα ανέφερε δεν έχουν καμία βάση , στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι στην Ελλάδα υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Αυτό αναγνωρίζει η Συνθήκη της Λοζάνης, αυτή είναι η άποψη του ελληνικού κράτους» όπως υποστήριξε σήμερα το πρωϊ ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας στον ρ/σ «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

 

Αναφορικά με την αντιμετώπιση των μειονοτήτων που υπάρχουν στο έδαφος της Τουρκίας τόνισε:

 

« …στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι γνωστό ότι οι μειονότητες δεν περνούν τις καλύτερες μέρες. Τραγικό παράδειγμα από την αντιμετώπιση μειονοτήτων εμείς είχαμε την  Ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, την  Ίμβρο και την Τένεδο, την οποία η Τουρκία με τον τρόπο που λειτούργησε την εξαφάνισε»

Για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου είπε:

 

« Γίνεται προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση από το 2014, και έχει σχέση με την ένταξη του αιτήματος στην Ελληνική Διπλωματική ατζέντα. Φέτος βέβαια οι συνθήκες είναι πολύ ευνοϊκές για τη Χώρα μας,  και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη θέση που πήρε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του ,για δεύτερη φορά, όπου μιλάει για Διεθνοποίηση και Αναγνώριση της Γενοκτονίας» και συμπλήρωσε,

« Το θέμα αυτό το έχω φέρει στη βουλή, και στην Επιτροπή όπου  προεδρεύω, το συζητήσαμε και πήραμε και απόφαση με μεγάλη πλειοψηφία , αλλά και κάθε φορά που μου δίνεται η δυνατότητα θα το φέρνω στη βουλή διότι πρέπει να πάρει το δρόμο του, είναι καθαρά θέμα πολιτικό και αν δεν αναλάβουν πρωτοβουλία οι κυβερνήσεις σιγά- σιγά θα ξεχαστεί»

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.