Ανησυχία από τη λειτουργία δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο

Ανησυχία από τη λειτουργία δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο

 Ανήσυχοι και προβληματισμένοι είναι κάτοικοι του δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Status 107,7 αναμένεται να δημιουργηθεί και νέα δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρώην υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής παράταξης , νοίκιασε κτίριο ιδιοκτησίας του στην περιοχή του Παλαιοκάστρου, σε ΜΚΟ εκκλησίας, με σκοπό να δημιουργηθεί δομή για 37 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα μέχρι 12 ετών.

Σε επικοινωνία μας με τον κ. Παπακωνσταντίνου, μας είπε οτι  προχώρησε στη μίσθωση του εν λόγω κτιρίου, από κίνηση ευαισθησία απέναντι στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Το ενοίκιο του ακινήτου -σύμφωνα με πληροφορίες- ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.

Η είδηση για την ενοικίαση του κτιρίου, έχει προκαλέσει την οργή μερίδας κατοίκων, καθώς όπως αναφέρουν φοβούνται πως τα άτομα που θα διαμείνουν στην δομή δεν θα είναι ανήλικα. Μάλιστα επισημαίνουν πως είναι λάθος μα λειτουργήσει η δομή στο κέντρο του Παλαιοκάστρου δίπλα σε σχολείο, σούπερ μάρκετ και εκκλησία.

Οι κάτοικοι αυτοί πιέζουν δημοτικούς παράγοντες και την τοπική εκκλησία να αντιδράσουν στην εν λόγω μίσθωση , αν και πρόκειται για ιδιωτική περιουσία κι όχι του δημοσίου.

Με πληροφορίες oraiokastro24.gr

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.