Αποκέντρωση σημαίνει δράσεις και όχι υπηρεσίες… στα χαρτιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποκέντρωση σημαίνει δράσεις
και όχι υπηρεσίες… στα χαρτιά

Εντύπωση προκαλεί η υπεράσπιση του «αμετάθετου» της έδρας της ΔΗΚΕΩ από τον Πεντάλοφο στο Ωραιόκαστρο από ορισμένους, που στο παρελθόν είχαν στηρίξει το ακριβώς αντίθετο. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 24ης Ιουνίου του 2011 ο ορισμός των εδρών των νομικών προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς δημοτικοί σύμβουλοι, που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τη μεταφορά αυτή, είχαν εκφράσει την άποψη ότι έδρα της ΔΗΚΕΩ αλλά και όλων των δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων θα πρέπει να είναι το Ωραιόκαστρο. Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας σας παραθέτουμε το ΦΕΚ (αριθμός φύλλου 1273/ 16 Ιουνίου 2011) ίδρυσης της ΔΗΚΕΩ, σύμφωνα με το οποίο έδρα αυτής ορίζεται ο δήμος Ωραιοκάστρου.

Η περιοχή του Πενταλόφου όχι μόνο αποψιλώνεται από πλευράς παροχής υπηρεσιών αλλά θα εμπλουτιστεί πολύ περισσότερο μέσα από τις δράσεις που η διοίκηση του δήμου σκοπεύει να υλοποιήσει στο κτίριο του παλιού δημαρχείου Πενταλόφου. Στο προσεχές μέλλον αναμένεται να λειτουργήσει στον χώρο αυτό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με τη στελέχωση 5 εργαζομένων και τη συμμετοχή 30 τουλάχιστον παιδιών, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) με τη στελέχωση 5-7 εργαζομένων και τμήμα εκμάθησης ζωγραφικής και χειροποίητου κοσμήματος, με τη στελέχωση 3 εργαζομένων, συνολικά δηλαδή 13-15 εργαζόμενοι θα απασχολούνται στο χώρο αυτό. Όσον αφορά στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» θα πρέπει να σημειωθεί ότι αναβαθμίζεται με την αγορά ενός αυτοκινήτου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής της Καλλιθέας.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι αποκέντρωση να μη σημαίνει υπηρεσίες… στα χαρτιά αλλά δράσεις, που θα βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες και θα τις οδηγήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη.

Κατάργηση δημοτικών τελών
και ενδοδημοτική συγκοινωνία

Στο μεταξύ, από τις αρχές του νέου έτους θα υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής για κατάργηση των ανταποδοτικών τελών στις κτηνοτροφικές μονάδες του δήμου. Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την περασμένη άνοιξη με κτηνοτρόφους της περιοχής, ο επικεφαλής της «Πολιτείας με Όραμα» και σημερινός δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, είχε χαρακτηρίσει άδικη την καταβολή των τελών και είχε δεσμευτεί πως θα προχωρήσει στην κατάργηση της εισφοράς. Ήδη η διοίκηση του δήμου έχει προχωρήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε η κατάργηση να υλοποιηθεί από τις αρχές του 2015.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή προσανατολίζεται στη δημιουργία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας με τροποποίηση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, θέμα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση με τους αρμοδίους του ΣΑΣΘ την ερχόμενη εβδομάδα.

*Σας επισυνάπτουμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τον ορισμό των εδρών των νομικών προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων, όπου είχαν καταψηφίσει οι δημοτικοί σύμβουλοι: Νικόλαος Μπάτος, Κυριάκος Ιωσηφίδης, Λίνα Ντότση, Όλγα Γαβότση, Χρήστος Τερζής του Δημητρίου και Δημήτρης Καρασαββίδης, το ΦΕΚ ίδρυσης της ΔΗΚΕΩ, σύμφωνα με το οποίο έδρα αυτής ορίζεται ο δήμος Ωραιοκάστρου καθώς επίσης φωτογραφίες από την εικόνα που παρουσίαζαν τα γραφεία της ΔΗΚΕΩ στον Πεντάλοφο κατά τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
image
image
image
image
image
image
image
image

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.