Α.Γαβότσης προς ΕΚΠΔ: Επικαλείσθε λάθος απόφαση για να συγκαλύψετε τις ευθύνες Τσακίρη

Σκληρή απάντηση του πρώην δημάρχου Αστέριου Γαβότσης προς Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού για την υπόθεση της καύσης στο ΤΙΤΑΝ :
Επικαλείσθε λάθος απόφαση για να συγκαλύψετε τις ευθύνες Τσακίρη

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα το Δελτίο Τύπου της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Δρυμού που υπογράφει ο Χημικός Μηχανικός κ. Μόσχος Βασίλειος, όπως αυτό δημοσιεύθηκε σε διάφορες τοπικές σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης – φίλα προσκείμενες προς τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου-, η οποία αναφέρεται στο μείζον ζήτημα για την ευρύτερη περιοχή μας με την έγκριση για το εργοστάσιο της ΤΙΤΑΝ ΑΕ στην Ευκαρπία να κάνει χρήση καυσίμου RDF που παράγεται από την επεξεργασία στέρεων αστικών απορριμμάτων.

Την έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Μόσχος, που να υπενθυμίσω πως τυγχάνει επιλογή της διοίκησης στο ΔΣ της ΔΕΥΑΩ, είτε από πλήρη άγνοια είτε από δόλο επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου (και παραδόξως και της Κοινότητας Δρυμού) ότι αδρανήσαμε να αντιδράσουμε στις ενέργειες για την έγκριση της καύσης RDF που ήδη είχαν ξεκινήσει, όπως ισχυρίζεται τον Οκτώβριο του 2018. Βέβαια για να φθάσει σε αυτό το αλλόκοτο συμπέρασμά του ο κ. Μόσχος μελέτησε όπως λέει την υπόθεση. Τι έγινε λοιπόν; ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!

Τα όσα αναφέρει το εν λόγω μέλος της Κίνησης Πολιτών του Δρυμού δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση η οποία προέκυψε πρόσφατα και αφορά την RDF καύση. Ως εκ τούτου, αν δεχθούμε ότι ως Χημικός Μηχανικός γνωρίζει στοιχειωδώς να διαβάζει μία τροποποίηση ΑΕΠΟ τότε οφείλει να εξηγήσει δημόσια γιατί ενέπλεξε το ζήτημα της RDF καύσης που προέκυψε το περασμένο Φθινόπωρο του 2019, με την αίτηση της ΤΙΤΑΝ ΑΕ να κατατίθεται μόλις τον Δεκέμβριο του 2019, με την απόφαση του Αυγούστου του 2019 για ανανέωση της ΑΕΠΟ του Φεβρουαρίου του 2014 με την οποία λειτουργεί το εργοστάσιο εδώ και 5 χρόνια και στην οποία αναφέρονται όλες οι διαδικαστικές πράξεις που παραθέτει και στις οποίες δεν ήταν λογικό να υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση όχι μόνο από το δικό μας Δήμο αλλά και από κανέναν άλλο Δήμο (όπως και δεν υπήρξε).

Μήπως το αφήγημα του κ Μόσχου και όσων τυχόν κρύβονται πίσω από αυτό το αθώο «ΛΑΘΟΣ» του, σκοπό έχει να μεταφέρει τις ευθύνες του νυν Δημάρχου ως αποκλειστικά αρμόδιου για την αντίδραση στην Απόφαση του ΥΠΕΝ σε τρίτα πρόσωπα; Όσοι επικαλούνται την επιστημονική τους ιδιότητα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προωθήσουν τους κάθε λογής σκοπούς τους, ας είναι πιο προσεκτικοί ώστε τουλάχιστον αυτά που λένε να έχουν μια λογική συνοχή. Δεν γίνεται να κατηγορούν τη διοίκηση του 2018 για όσα δεν πράττει η διοίκηση του 2019, εκτός κι αν πεδίο της επιστήμης τους είναι τα ταξίδια στο χωροχρόνο.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή πρόκειται για την προστασία της υγείας και της ζωής των δημοτών μας ΚΑΛΩ τη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου να αντιδράσει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ αναλαμβάνοντας τις αποκλειστικές ευθύνες της και να αφήσει κατά μέρους τα επικοινωνιακά τερτίπια. Τόσο αυτή όσο και τα εξαπτέρυγά της.

Αστέριος Γαβότσης

Η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού τοποθετείται για την καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.