Βίντεο απόφασης χρηματικού ποσού για το κλειστό γυμναστήριο ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ

Βίντεο απόφασης χρηματικού ποσού για το κλειστό γυμναστήριο ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ

Ψηφίστηκε εχθές,24/4/18,στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ωραιοκάστρου έπειτα απο πολύωρη διαπραγμάτευση, ο καθορισμό ημερήσιου τέλους χρήσης των Δημοτικών κτιρίων-αιθουσών για Κανονισμό Χρήσης τους του Δήμου Ωραιοκάστρου (δείτε σχετικά ΕΔΩ)

Δείτε την ψηφοφορία στο βίντεο για την χρέωση του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου  ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ στα 500 Ε,εξαιρώντας τους τοπικούς αθλητικούς,πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς.

10 υπέρ,4 παρόν και 3 κατά.

Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε τις τοποθετήσεις που ακούστηκαν στην αίθουσα. Το ποσό που ξεκίνησε η διαβούλευση ήταν των 700 Ε συν ΦΠΑ σε αντικατάσταση των 400 Ε που υπάρχει.

Στην αρχή εως το 4:20 η εισήγηση του κ.Κοϊτσίδης Παναγιώτη,ο οποίος δήλωσε απο την αρχή προβληματισμένος με το ποσό που θα έπρεπε να καθοριστεί για να μην υποβαθμιστεί το ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ και απο την άλλη να μην θιγεί η αγορά του Ωραιοκάστρου.

Εως το 6:50 ακολουθεί η τοποθέτηση του κ.Αταμίαν Πέτρου που ξεκαθαρίζει για ποια κτίρια αναφέρεται ο κανονισμός και οτι ο κανονισμός αφορά όσους συλλόγους ή θεσμούς δεν εδρεύουν στο Ωραιόκαστρο.

Εως το 12:52  η τοποθέτηση του κ.Λοκοβίτη Νικόλαου ο οποίος καταθέτει στο σώμα το τι ισχύει σε άλλους δήμους που διαθέτουν ανάλογους χώρους,της ΧΑΝΘ και του γυμναστηρίου  Ευόσμου.

Εως το 15:30 ο κ.Ζιακούλης Ηλίας τονίζει οτι οι εκτός δήμου σύλλογοι που χρησιμοποιούν το ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ είναι λίγοι και καλό θα ήταν να μην ανέβει το ποσό γιατί ίσως να μην ξανά χρησιμοποιήσουν την αίθουσα. Αν συμβεί αυτό θα είναι πλήγμα για την αγορά του Ωραιοκάστρου, διότι τις ημέρες που γίνονται οι αγώνες στο γυμναστήριο δουλεύουν  πολύ καλά τα καταστήματα. Σύμφωνος και μαζί του ήταν και ο κ.Χατζηαντωνίου Βαγγέλης. 

Απο το 16:30 εως το 20:33 ο κ.Παπακωνσταντίνου Γιώργος παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα της αγοράς του Ωραιοκάστρου όταν διεξάγονται αγώνες στο κΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ. Οχι απλά δεν επισκέπτονται τα καταστήματα του Ωραιοκάστρου όσοι έρχονται για τους αγώνες αλλά μέχρι που κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους και δεν πάνε στα ξενοδοχεία,αναφέρει χαρακτηριστικά και για αυτόν τον λόγο συν οτι οι ομοσπονδίες που χρησιμοποιούν το γυμναστήριο έχουν οικονομικό όφελος το κόμιστρο θα πρέπει να είναι υψηλότερο. Η χρήση απο δημότες και φορείς που εδρεύουν στο Ωραιόκαστρο να είναι δωρεάν. Ακολούθησαν τοποθετήσεις για το ποσό που θα οριστεί και τι τιμές χρεώνουν σε άλλους δήμους.

Στο 23:43 ο κ.Πολυχρονίδης Ανέστης αναφέρει οτι συμφωνεί σε ένα υψηλότερο κόμιστρο γιατί έχει έξοδα συντήρησης είναι αρκετά. Ο κ.Λοκοβίτης συμπληρώνει γιατί θα πρέπει να είναι το ποσό υψηλό.

Στο 26:50 δόθηκε ο λόγος στον πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου κ.Ιακωβίδη Βασίλη. Τόνισε οτι τα κλειστά γυμναστήρια του δήμου Ωραιοκάστρου και ειδικότερα το ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ θα πρέπει αν είναι πόλος έλξης και να μην έχουν απαγορευτικά νούμερα για να τα χρησιμοποιήσουν εκτός δήμου σύλλογοι. Αυτοί οι χώροι είναι το μέσω να ακουστεί και να επισκεφτεί κάποιος το Ωραιόκαστρο. Με ένα χαμηλό τίμημα θα έρθουν περισσότεροι σύλλογοι εκτός Ωραιοκάστρου,κάτι που θα επιφέρει οικονομικά οφέλη στον δήμο αλλά θα τονώσει και την αγορά του Ωραιοκάστρου,η οποία ξεκαθάρισε ότι δουλεύει περισσότερο τις ημέρες που διεξάγονται αγώνες στο ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ.

Στο 30:37 ο κ.Καραστερίου Βαγγέλης υποστήριξε την άποψη του προέδρου κ.Ιακωβίδη Βασίλη και μίλησε και εκ μέρους του κ.Καρασαββίδη Δημήτρη,ο οποίος απουσίαζε,ότι κύριος άξονας της απόφασης θα πρέπει να είναι οι επαγγελματίες του Ωραιοκάστρου.

Στο 32:26 ο κ.Δίγκαλης Θωμάς τόνισε ότι το αντίτιμο δεν θα αυξήσει ή θα μειώσει τις εκδηλώσεις των εκτός Ωραιοκάστρου συλλόγων,γιατί ο ελεύθερος χρόνος του ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟΥ που απομένει απο τους τοπικούς συλλόγους είναι ελάχιστος. Πρότεινε το αντίτιμο να είναι μεγαλύτερο των 200 Ε και μικρότερο των 700 Ε.

Στο 34:00 κ.Κοϊτσίδης διευκρίνισε στο κ.Παπακωνσταντίνου οτι η πρότασή του δεν μπορεί ισχύσει διότι η αποκεντρωμένη διοίκηση και ο συνήγορος του πολίτη  δεν  δέχονται διακρίσεις,μεταξύ πολιτών και μη πολιτών. Οι εξαιρέσεις του κανονισμούς προβλέπονται απο τον νόμο.

Τέλος στο 38:24 ο κ.Κανταρτζής Βαγγέλης αναφέρει οτι εκδηλώσεις μικρής προσέλευσης κόσμου ”κάνουν ζημιά” παρά καλό στον δήμο. Οπότε εύλογο είναι το τίμημα να είναι μεγαλύτερο για την συντήρηση του χώρου. Πρέπει να βοηθηθεί ο τόπος,η αγορά και οι τοπικοί σύλλογοι.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.